IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC се оттегля от бизнеса с акции в някои държави

Поделенията за продажби и търговия с акции във Франция, Германия, САЩ и Обединеното кралство вероятно ще бъдат свити

15:51 | 17.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

HSBC може частично да се оттегли от бизнеса за търговия с акции в някои западни индустриализирани страни. Съображенията са свързани с офанзивата за съкращаването на разходите от временно изпълняващия длъжността изпълнителен директор Ноел Куин, който иска да заеме поста за постоянно, предава Ройтерс.

Поделенията за продажби и търговия с акции във Франция, Германия, САЩ и Обединеното кралство вероятно ще бъдат свити, съобщават източници, запознати с въпроса, които са поискали да останат анонимни заради поверителността на случая. Азиатският бизнес с акции на HSBC няма да беше засегнат от прегледа, твърдят те.



В Ню Йорк може да бъдат закрити около 45 работни места, каза един от източниците, докато HSBC отказва коментар по темата. Sunday Times съобщи още в неделя, че HSBC преразглежда глобалния бизнес за търговия и акции.

Глобалното поделение за акции на HSBC генерира през миналата година приходи от 1,2 милиарда долара, което е спад със 76 милиона долара спрямо предходната година. Банката не публикува данни за рентабилността на отделните бизнес звена.

Европейските банки, в това число Deutsche Bank AG, Societe Generale SA и Barclays Plc, съкращават хиляди работни места, тъй като ниските лихви и забавящата се икономика понижават перспективите им. HSBC отдавна се е насочила към Азия, където кредиторът генерира почти 80% от своята печалба през първата половина на годината.

Създадена с името Hongkong and Shanghai Banking Corp. през 1865 г., HSBC прехвърля ресурси в Азия, особено в Китай, като част от стратегията си, подета от бившия изпълнителен директор Стюарт Гъливър, на която акцентира и Флинт. Председателят Марк Тъкър изглежда има желание да подсили този фокус, разглеждайки оферта за придобиване на азиатските операции на лондонския застраховател Aviva Plc, съобщават хора, запознати с въпроса през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още