IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse въвежда отрицателен лихвен процент по някои депозити

Новите правила ще влязат в сила от 1 януари за индивидуалните клиенти и от 15 ноември за бизнес клиентите

14:01 | 18.10.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Credit Suisse е поредната швейцарска банка, която въвежда отрицателни лихвени проценти за клиенти с големи парични депозити.

Индивидуалните и бизнес клиенти, които притежават сметки със салдо над 2 милиона швейцарски франка (2,02 милиона долара), ще бъдат обложени с -0,75% лихва, каза вторият по големина кредитор в Швейцария. Клиентите със сметки, чиито салда са под 2 милиона франка няма да бъдат засегнати.

Лихва от -0,85% ще бъде наложена на бизнес клиенти със салда на сметките от над 10 милиона франка.

Новите правила ще влязат в сила от 1 януари за индивидуалните клиенти и от 15 ноември за бизнес клиентите.

Конкурентът на Credit Suisse – UBS, обяви още през юли, че ще начислява лихва от -0,75% по депозити над 2 милиона франка, докато Postfinance начислява такси на частни клиенти с баланс по сметката над 500 000 франка.

Няколко банки в Швейцария (включително частната банка Julius Baer) и еврозоната, също прехвърлят цената на отрицателните лихвени проценти върху корпоративните си вложители. В същото време, повечето големи играчи се въздържат от налагане на такава лихва по депозитите на индивидуални клиенти.

"Както други банки правят от известно време, Credit Suisse въвежда отрицателни лихви за клиенти с много високи парични наличности в швейцарски франкове", заявиха от Credit Suisse в петък.

Швейцарската национална банка начислява отрицателна ставка от -0,75% от януари 2015 г. за овърнайт депозити на търговски банки. Това е един от инструментите, които тя използва, за да възпира апетита на инвеститорите към швейцарския франк.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 5 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
И обидите ти са толкова смoтани, колкото и мненията. Стегни се, приятел, дай воля на въображението си. Аз съм гад и не е трудно да ме намразиш и още повече да ме наругаеш по-креативно. Сигурен съм, че можеш много повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 3
SS-23
преди 4 години
Аз ще премълча, защото явно отговаряш не на мен, а на някакви свои, доста несвързани мисли. Надявам се по-късно да ме уведомиш как е приключила дискусията.---хубаво ... гледай през това време да не ти се пръсне бидона, от много оил, че трудно се чисти мазното , още повече, че "мазното все отгоре плува", което още повече затруднява неговото почистване
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Аз ще премълча, защото явно отговаряш не на мен, а на някакви свои, доста несвързани мисли. Надявам се по-късно да ме уведомиш как е приключила дискусията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 4
SS-23
преди 4 години
Щом не се сещате за по-добро вложение от Бурканбанк... Ама после да не ми ревете за инфлацията---Не мога да разбера едно нещо- работиш за "нещо", което на всичко отгоре - не искат и да ти го дават ... че за какво да работиш тогава? Като го държиш при теб - "лошо"!Като речеш да си го вземеш - пак "лошо"!Като спра да ти го нося - пак "лошо"!Виждайки горните три "лоши" неща, решам да спра "да работя", щото виждам по горните 3 неща, че "няма смисъл" - пак "лошо"!Какво искаш всъщност ти ... май искаш да НЕ правя това, което ти правиш? Че що се мислиш за много умен? Не е ли твърде самонадеяно да се считаш за прекалено умен ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
mrynmryn
преди 4 години
Да го докарам до 2млн франка и тогава ще ги мисля тия неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Mohave __
преди 4 години
А къде се плаче - пак в буркан . Акция на производител на буркан е най - ценна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 10
Бидонойл
преди 4 години
Щом не се сещате за по-добро вложение от Бурканбанк... Ама после да не ми ревете за инфлацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 2
SS-23
преди 4 години
От цялата работа ще спечелят производителите на буркани ... при тях лихвата е нула! ))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още