Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Газпром: Цената на газа от преки доставки за Украйна може да се понижи с до 20%

Украйна е в правото си да купува природен газ, който е с 25% по-скъп, но от това страдат само потребителите, посочи Алексей Милер

5
 
4
 
2
преди 11 месеца
*** КГБейска стратегия за натиск над украинското правителство, щото руския гасарбайт по крайните северни чукари изобилства от евтина газ :D
Джуджето директно се меси в Украйна по всеки възможен начин, а България все още е 100% зависима от доставките на газ от Русия, честито роден Путикантропе! Предствете си какви подривни дейности извършват у нас Лукойл, само и само прокуратура и НАП да не питат как чрез "Литаско" регистрирано на майната си, надува цената на уралското гориво (с ниско качество) и влиза в рафинерията вече оскъпено, Румъния ги осъдига, а у нас, ни вопъл, ни стон, бушонът Златев изгоря и край.
Ами с Доган Сарай в Отманли? Рушветен имот от Лукойл за ДПС-инценера, някой да разследва там? Не!
Ами монополът върху данъчните складове за горива ? 85-90% от пазара, и искате конкурентен пазар в тоя джандем ?
Някои малки бензиностанции си карат горивата от Румъния, че по-евтино им излиза, а Лукойл са толкова големи, че могат спокойно да си кривят пазара по свой калъп. Да ви е**м и конкуренцията в тоя случай.
12
 
6
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Миллер, на шарани ли ти приличаме? Газта от "реверса" е по-евтина от цената която директно предлагате на Украйна. Реверса е в кавички, защото газта не ходи до Полша или Словакия и да се връща, а остава директно в Украйна. Завишаваш изкуствено цената на газта и след това я понижаваш с 20%, само че искаш директен достъп до потребителите. Умно по руски! А за туркменската газ достъп през вашата газопреносна система, не може. Пак умно по руски. И решаване на съдебните спорове, демек Украйна да ви опрости 2.6 милиарда долара който Газпром и дължи. Е това е най-умно, по руски. Миллеееер, шараните отдавна ги изядоха!