Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Основателят на Salesforce: Капитализмът е мъртъв

Марк Бениоф иска от богатите в света да създадат нова икономическа система в полза на обществото

1
 
6
 
10
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Икономика основана на печалбата се саморазрушава! Колкото повече печалба трупа,толкова повече инфлация предизвиква. Здравата и силна икономика създава потребности у хората,а не патологичен стремеж към печалба. Просто е.
9
 
6
 
9
преди 8 месеца
Най-важният проблем не е капитализъм или друга икономическа система.
За трайният държавен просперитет е необходима устойчива успешна работа на централната банка.
Сега централната банка емитира пари по неправилен начин. При наличие на съществената банкова грешка, колкото повече работят хората за постигане на икономически растеж – толкова повече са щетите. С централна банка, която емитира пари по неправилен начин (при капитализъм или друга икономическа система) е невъзможен устойчив обществен просперитет.
Устойчивият просперитет на държава е възможен, когато нейната централна банка емитира пари по правилен начин.
3
 
5
 
8
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Преди години ми беше много трудно да повярвам на разните конспиративни теории, че светът върви към един световен кибуц и това е някаква 300 годишна програма - първо ще изземат парите и после ще ги унищожат. Но този милиардер се е осветил като улична лампа на Цариградско шосе - награбил 6 милиарда, а сега иска да ги хвърли в Искъра.
2
 
10
 
7
Mit1 до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Грешиш! Най-лесно е някой да си дари богатството. Да, така ще даде пример и след не дълго време примера ще бъде забравен. Но, ако направи организация с някакви цели, привлече други богати хора, даде гласност през медиите, че така трябва и го обясни добре, после почнат малко по малко да действат е съвсем друга бира. Така следата им ще стане много по-ясна, запомняща се и ще има шанс да привлече още и още хора, ще има шанс политиците да го обгърнат и наложат през някакви държавни програми, чрез които по-лесно да помогнат с тези пари за конкретни нужди.

Ако ги даде за бедните в Индия и Африка - те ще ги изядат и изпият за няколко години и парите ще се стопят. Това, според мен е добро, не неправлино.

Дали ще стане или не е друг въпрос. Тук става дума за уточняване на самите намерения и начинът да бъде направено по-добре и по-ефективно!
12
 
7
 
6
преди 8 месеца
Ами тоя дебел стар съсел що не си даде всичките пари на бедните хора в Индия или Африка? То на приказки е ного лесно.

И не осъзнава ли, че проблемът е в бедността, не в богатството? А че неравенството на света се дължи в ного по-голяма степен на това, че тия 3.8 милиарда, макар че нямат гaщи на дирниците си, се размножават като мишки?
5
 
15
 
5
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Трябваше да се досетя, че Salesforce е собственост на украински евреин..
9
 
11
 
4
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
... ми позволи да се занимавам с благотворителност
---
що има благотворителност значи въпросната система е провален ... благотворителноста е признак на лицемерие !
7
 
16
 
3
SS-23 до: Бидонойл
преди 8 месеца
В момента в който изчезнат "бедните", "богатите" автоматично ще се разделят на нови "бедни" и "богати" , вече по нов критерий ... и така, докато остане "САМО ЕДИН"! сигурно това ще да е "бог", но вече няма да им кой да му се кланя, освен този в Огледалото!

Амин!
15
 
16
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Капитализмът увеличава неравенството и намалява бедността. Новата икономическа система (наричана от някои социализъм) - обратно, намалява неравенството и увеличава бедността. Остава да решим кое е по-важно: да накажем богатите, или да помогнем на бедните. А на милиардерите страдащи от комплекс за вина мога да им предложа съвсем просто решение.
6
 
14
 
1
преди 8 месеца
„26 от най-богатите хора в света притежават толкова богатство, колкото и най-бедните 3,8 милиарда души“.
---

Аз пък ще, че дефакто на нищо НЕ са богати, освен на ВЯРАТА на тия 3,8 млрд. в тяхното "богатство"! Ей на тва са богати ... НА ВЯРА! Тълпата въобще НЕ оснъзнава как Сила има в себе си в действителност и че ДЕФАКТО "БОГАТСТВОТО" Е ТЯ! Тя с нейната Енергия е успяла да придвижи технологиите, чрез които "богатите" на неяната Вяра, искат да стана безсмъртни, т.е. да изземат функцията на господ (каквото и да значи това)!
Ако Тълпата отвори очи за Истината, почти съм уверен, че "богатите", чрез технологията която Тълпата създаде с Енергията си, ще унищожи Тълпа, ако тя се опълчи на "богатството" и!