IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излишък на жилища ще има, ако имотът не отговаря на търсенето

Не се наблюдава свиване на кредитирането или по-рестриктивни политики на банките, коментира Силвия Веселинова, собственик и управител на „Идея Билдингс“

16:40 | 21.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Когато продуктът е добър, за него винаги има купувач. Ако е той е достатъчно добре насочен към клиента, ще се потребява на пазара. Излишъкът на жилища би могъл да дойде, когато имотът не е добре ориентиран към търсенето на клиентите. Така Силвия Веселиновасобственик и управител на „Идея Билдингс“, коментира ситуацията с предлагането на жилища на имотния пазар в България в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

„Не се наблюдава свиване на кредитирането или по-рестриктивни политики на банките", заяви Веселинова.

Тя коментира също съмненията, че банките занижават оценката на имоти, получена от външни оценители, която е необходима за отпускане на ипотечен кредит.

„Недоразумението идва от прекалено високата обявена продажна цена, която не е реалистична. Лицензираните оценители правят реални оценки, което може да се провери", посочи още управителят на „Идея Билдингс“.

„Най-активните купувачи на нови жилища в София са два типа. Едните са тези, които търсят апартаменти за жилищни нужди. Другите са тези, които търсят имоти с инвестиционна цел", заяви Веселинова.

„Има много клиенти, които си купуват жилище в България след дълги години работа в чужбина. Най-големият дял на такъв тип клиенти е от Англия", посочи тя.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още