IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделски стопани могат да кандидатстват за субсидии за преработка на продукцията си

Бюджетът на програмата е над 3 млн. лева, а подпомагането ще е между 6 хиляди и 7 999 евро

05:05 | 22.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започва прием на проектни предложения по подмярка „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти по тематичната подпрограма“ от мярка „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Ще се подпомагат земеделски стопанства със субсидии между 6 хиляди и 7 999 евро, съобщи пресцентърът на земеделското министерство.

По процедурата могат да кандидатстват малки стопанства в областта на животновъдството, плодове и зеленчуци или на етерично-маслени и лекарствени култури.

От Министерството на земеделието храните и горите обясниха, че бюджетът на подмярката е над 3 млн. лева и е насочен за преработка на селскостопански продукти. Целта е да се повиши жизнеспособността и устойчивото развитие на малките земеделски стопанства.

Инвестициите са за материални и/или нематериални активи за създаване или модернизация на съществуващи мощности за преработка, разширяване на капацитета на местните мрежи за прибиране, приемане, съхранение, климатизиране, сортиране и пакетиране на земеделска продукция.

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още