IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei започва продажбите на Mate X в Китай

Не е ясно кога устройството ще е достъпно за останалата част от света

15:45 | 23.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Огъващият се смартфон на Huawei най-сетне ще бъде пуснат в продажба в Китай през ноември, след месеци на отлагане. Същевременно глобалното предлагане на устройството остава „под въпрос“, пише CNBC.

По време на премиерата в Шънджън, която се състоя днес, китайският технологичен гигант заяви, че Mate X ще бъде достъпен за покупка в Китай от 15 ноември с начална цена 16 999 юана (2403 долара).

Огъващото се 5G устройство, което беше показано през февруари в Барселона, първоначално трябваше да се появи на пазара през лятото. След това през юни Huawei отложи старта, за да проведе допълнителни текстове, след като се появи информация за проблеми с устройството.

В изявление пред CNBC от днес говорител на Huawei посочва, че компанията все още обмисля кога Mate X ще се появи и извън Китай.

"Стратегията ни е базирана на пускането на 5G от операторите в различните региони. Засега Huawei пуска Mate X на китайския пазар от 15 ноември. Планът за глобални продажби се разглежда“, обясни говорителят.

Samsung и Huawei, двата най-големи производителя на смартфони в света, се опитват да накарат потребителите да се насочат към новата категория огъващи се устройства, но цените им могат да се окажат реална бариера. Galaxy Fold на Samsung, който беше пуснат в продажба през септември, след месеци отлагане, струва около 2000 долара.

Huawei заяви, че е продала 200 млн. смартфона от началото на годината – граница, която твърди, че е преминала два месеца по-рано от миналата година. Миналата седмица компанията отчете, че приходите ѝ за третото тримесечие са скочили с 27% благодарение на силните продажби на смартфони.

Последното тримесечие на годината ще бъде голям тест за китайския технологичен гигант по отношение на продажбите на новия смартфон Mate 30. Серията Mate 30 предлага предварително инсталирани приложения като Gmail и YouTube. Huawei не може да лицензира най-новата версия на Android заради рестрикциите, наложени от САЩ на китайски фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още