IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският Model S на Tesla ще е с Autopilot и ще струва 50 хил. долара

Той ще е по-евтин от вносните модели

14:06 | 25.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Седанът Model 3 на Tesla, произведен в Китай, ще бъде с начална цена от 50 хил. долара, малко по-евтин от повечето основни вносни модели, след като компанията реши да включи софтуера за асистиране на водача Autopilot във всяко от превозните средства, пише Bloomberg.

Доставките на колата с Autopilot ще започнат през първото тримесечие на 2020 г., обяви производителят на автомобили. Най-евтиният внасян Model 3s без Autopilot се продава за около 52 500 долара в Китай, докато в САЩ началната му цена е 39 хил. долара.

Компанията може да продава някои по-ранни версии на произведения в Китай Model 3s, които нямат Autopilot, макар че не е разкрила кога ще се случи това, нито на каква цена. Tesla заяви, че планира да се откаже от моделите без Autopilot в Китай и повече да не приема поръчки за тях.

Tesla е близо до пускането на първите си модели, произведени в Китай, само 10 месеца, след като обяви, че отваря свой завод в Шанхай. Първите превозни средства, които ще бъдат произведени извън САЩ, са част от усилията на главния изпълнителен директор Илон Мъск да разшири бизнеса на компанията в Азия. Това е и първият път, в който изцяло чуждестранна компания от сектора произвежда коли в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още