IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две нови авиокомпании и девет линии в зимното разписание на летище София

Юроуингс направи първия си полет от Дюселдорф до столицата, ще лети и от Щутгарт

20:06 | 28.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Летище София</em></p>

Снимка: Летище София

С воден салют бе посрещнат първият полет от Дюселдорф на новата за летище София авиокомпания Юроуингс (Eurowings). „Заедно разширяваме възможностите на хората да пътуват до още две дестинации в Германия – Щутгарт, нов маршрут за Летище София и Дюселдорф, линия, която се възобновява след пауза от няколко години“, каза председателят на съвета на директорите Ася Иванова, цитирана от пресцентъра на столичния аеропорт.

По думите на Зиед Геблауи, генерален мениджър „Продажби“ на Луфтханза груп за България, нашата страна е много важен пазар за Юроуингс, затова изборът е паднал именно на София. “Маршрутът до Дюселдорф ще се  обслужва три пъти седмично, а два пъти в седмицата ще има полети до Щутгарт. Те ще се осъществяват с Aribus А319, който превозва до 144 пътници.

Полети до градове в Германия, Англия, Франция, Италия, Австрия и Израел са част от зимното разписание на летище София. Нови редовни полети ще има и до Ийст Мидландс, Марсилия, Неапол, Виена, Париж, Нюрнберг и Тел Авив.

„Полагаме непрекъснати усилия за все по-голям избор от авиокомпании и дестинации, които да предлагат удобни връзки и нови възможности за пътуващите“, посочи Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на летище София.

Другата нова авиокомпания за летище София е Лаудамоушън (Laudamotion), която ще изпълнява полети до Виена всеки ден без сряда и неделя.

Новите маршрути за авиокомпания Райънеър (Ryanair) са Париж (Бове) и Марсилия. Полетите до френската столица ще се изпълняват в понеделник, сряда и петък, а тези до Марсилия в сряда и неделя.

Авиокомпанията ще продължи да лети и до Тел Авив в сряда и неделя, както и до Ийст Мидландс – всяка събота от 11 януари 2020 г. 

През зимните месеци авиокомпания Уизеър (Wizz Air) ще продължи да лети до Неапол и Нюнберг. Полетите и до двете дестинации са в понеделник и петък.

Заедно с новите предложения, броят на дестинациите от летище София става 57, а опериращите авиокомпании – 22.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още