IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Марлен Суламанидзе: Имам 16 патента в пластичната хирургия

Разчитаме на иновациите, за да подобрим работата си, коментира специалистът по пластична, реконструктивна и естетична хирургия

16:45 | 30.10.19 г.
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</span></em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Иновациите обикновено се появяват при тези, които са професионалисти в своята работа. Те знаят какво е било преди тях и мислят как да подобрят вече постигнатото. Това каза проф. Марлен Суламанидзе, специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, в интервю, излъчено в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той разказа за патентите си в областта на пластичната хирургия.

"16-те ми патента се появяваха постепенно. Те са в областта на реконструктивната пластична хирургия. Те са разпространени в много страни. Не само в Грузия и Русия, но и в Европа, САЩ и части от Азия", посочи естетичния хирург.

Суламанидзе коментира, че главното изобретение, с което е добил популярност, са конци с куки.

"Те съществуваха и преди. Аз за пръв път ги използвах в естетичната пластична хирургия, разкри той тяхното предназначение. – Тези конци ни позволяват при големи операции да вършим необходимите дейности, без да има разрези. Няма разрези, няма кръв, няма дълга рехабилитация. Това е най-важното мое изобретение. От него тръгнаха и други."

Проф. Суламанидзе информира, че ръководеният от него център работи в 56 страни основно в Европа и Азия.

"Нашата цел е Северна Америка. В САЩ е много трудно да получим сертификат. Трябва да се чака години за разрешение, за да можем да продаваме продукти в страната", обясни естетичният хирург.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още