IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите в Азия поевтиняват преди решението на Фед за лихвите

В континенталната част на Китай акциите завършиха търговския ден със спадове

12:05 | 30.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Азиатските пазари отчетоха понижение в цените на акциите в сряда преди срещата на Федералния резерв на САЩ, на която се очаква ново решение за лихвените проценти.

В Япония бенчмаркът Nikkei 225 се понижи с 0,57% до 22843,12 пункта. Според публикувани в сряда данни продажбите на дребно в Япония през септември са се покачили с 9,1% в сравнение с година по-рано, надвишавайки очакванията за 6,9% увеличение на база на резултати от анкета на Reuters. Скокът в продажбите на дребно е регистриран преди увеличението на данъците, което влезе в сила на 1 октомври, съобщават от CNBC.

Южнокорейският индекс Kospi регистрира спад с 0,59% до 2080,27 пункта, след като цената на акциите на Samsung Electronics се понижи с 1,37%.

В континенталната част на Китай акциите завършиха търговския ден със спадове, като Shanghai composite се понижи с 0,5% до около 2939,32 пункта. Измерителят Shenzhen composite също отчете спад с 0,856% до приблизително 1628,62 пункта.

Хонгконгският индекс Hang Seng отбеляза спад с 0,44%  до 26667,71 пункта. В Хонконг цената на акциите на Standard Chartered обаче се увеличи с повече от 2%, след като британският кредитор обяви, че печалбата  преди данъчното облагане за третото тримесечие е нараснала с 16% на годишна база.

Междувременно  в Австралия ASX 200 се понижи с 0,83% до 6689,50 пункта. Данните на австралийското статистическо бюро показаха в сряда, че индексът на потребителските цени за тримесечието е нараснал с 0,5% в сравнение с увеличението от 0,6% през предходното тримесечие.

Очаква се Фед да намали лихвените проценти с 25 базисни пункта по-късно тази седмица. Това ще отбележи третото намаление за тази година. Преди решението на Фед доларовият индекс, който проследява силата на американската валута спрямо кошница от конкурентни валути, е на ниво от 97,643.

Ще се наблюдава и развитието на търговския конфликт между САЩ и Китай. Ройтерс съобщи във вторник, че търговската сделка на първа фаза може да не бъде подписана в Чили през ноември. Докладът обаче цитира служител на администрацията на САЩ, който казва: „Ако не е подписана в Чили, това не означава, че сделката се разпада. Това просто означава, че не е готова".

Йената се търгува на ниво от 108,85 йени за долар, а Австралийският долар - срещу 0,6869 щатски долара.  Asia Asia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още