IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Линията на бедност за страната догодина ще е 363 лева

Размерът да е с 15 лева по-висок от ползваната база през тази година, решиха министрите

15:06 | 31.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството определи линията на бедност за 2020 г. в размер на 363 лв. – с 15 лв. по-висок в сравнение тази година, предаде пресцентърът на Министерския съвет.

Сумата е определена в съответствие с Методиката за определяне на линията на бедност за страната, която беше приета в края на септември, припомня Investor.bg. Размерът се изчислява на база линията на бедност, определена от изследването „Статистика на доходите и условията на живот (EU-SILC)“, и индекса на цените на малката по състав кошница.

Линията на бедност се използва при разработване на държавната политика в областта на доходите и жизненото равнище, както и при определяне на конкретни мерки за социална защита. Тя е база за определяне на размера на финансовата подкрепа за хората с увреждания.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 4 години
Сгига глупости! Повечето пенсионери само могат да мечтаят за такава пенсия. А хората с увреждания сме всички ние, които сме се примирили и вече не реагираме по никакъв начин, когато ни баламосват с такива статистически баклави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още