Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Пазарът на недвижими имоти се ориентира към охлаждане

Цените на имотите в София тази година почти се доближават до тези през 2008 г., посочва Страхил Иванов, изп. директор на Явлена

   1| 2    
0
 
4
 
11
Mit1 до: kron
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Вярно е, но смятам, че наред с некачественото строителство, има строители и инвеститори, които строят качествено.

Въпросът е, че много от купувачите не разбират и гледат само думите "ново строителство" и "панел". Едното супер хубаво, а другото страшно лошо, и с това се изчерпва всичко за тях.
1
 
17
 
10
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
С най-ниски цени на жилищата сме, защото се строи безразборно и нискокачествено, а купувачите не пасат трева. За мен лично, противно на доктрината, че силната реклама продава продукта, масовото присъствие на строежи и проекти по билборди и онлайн платформи си е показател за ниско търсене и силна конкуренция за недостатъчно купувачи.
16
 
4
 
9
pro_imot до: nkavrakov1982
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Къде пропусна алчните брокери, които така старателно громеше преди?!?
Дали във форума са наясно какъв *** си всъщност.

работя в Я...на
7
 
43
 
8
преди 10 месеца
Охлаждане, измръзване, замръзване, спад по нанадолнището, стръмно и рязко пукане на балона+фалити и разбити мечти на алчни строители, спекуланти и собственици.
1
 
20
 
7
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Пълното интервю излезна, препоръчвам да се изгледа внимателно!
2
 
28
 
6
pinoccio до: Sans importance
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Гледката към Витоша е специална и уникална, но никой не достига до нея от презастрояване. София си има план още от времето на застоя, когато имаше ГДИС - главна дирекция за изграждане на София. Тя, естествено, планираше безумните панелки, но така или иначе си беше план, между панелките можеше да се вдигне стадион. План има и сега, но големи строители корумпират градската управа и видоизменят този план както им отърва, т.е. - обезпланяват го. Сега между сградите не може да се вдигне не стадион, а няма място да си хванеш и да си вдигнеш тандурите, дори.
1
 
33
 
5
Sans importance до: pinoccio
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Аз никога няма да мога да разбера какво и е толкова специалното на тази гледка към Витоша, та да вдигне цената на имота и да има хора, които наистина да искат да си купят такъв имот.

А иначе София няма план. Или поне не за толкова хора и строежи. Да сте чули тука последните години да са построили инфраструктура на нов квартал? Или в няколкото години првди 2008? С мъка и хиляди по европейски проекти успяха да прекарат канализация в Бояна, която се води за българския Бевърли хилс, защото България вече беше влезнала в ЕС и в части от този квартал нямаше канализация. За останалите квартали по витошките баири още нр са открили финансиране, та вадичките течат отстрани на калдъръмените улички. София е едно голямо гето откъм градоустройство и оттук нататък единственото решение ще бъде да се строи към Стара планина в полето. Това, което е в момента просто няма как да бъде облагородено без да бъде бутнато.
2
 
30
 
4
преди 10 месеца
охлаждането пак е оптимистичния вариант.... но ако парталамента е на "комуникативно място" - няма страшно
0
 
38
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Ето, човека си го казва:

"Навикът, традицията и егото на хората ги карат да инвестират в определени предпочитани квартали, дори и да няма основание да са такива", посочи Иванов.

Тези южните квартали на София станаха ад вече.
3
 
39
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
София няма ли план, та се строи кой където търси поради егото, традицията, страховете и желанието си за панорамна гледка към планината, затулена от отсрещния простор с прани гащи? Хипотезите на един брокер, превърнали София в зайчарник.