Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Регресивна ли е данъчната система в САЩ?

За първи път през последните сто години работническата класа плаща по-високи данъчни ставки от милиардерите

   1| 2    
1
 
1
 
20
Бидонойл до: Mit1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
За най-едрия бизнес вече казах в предишен пост - ако искате го бесете и колете. Той е раковото образувание на капитализма.
0
 
4
 
19
Mit1 до: Бидонойл
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Това описание за бизнеса и държавата, което си дал го подкрепям. НО, има едно голямо НО. То важи за определен бизнес - най-вече малък и среден. При големия бизнес нещата се обръщат.

Също така не важи за покровителствения бизнес (независимо дали е малък, среден или голям). Покровителствения бизнес е този, зад който седят политици, кметове, разни лобиращи кръгове и т.н. Този бизнес с лекота печели пари, поръчки, взима най-апетитните места, независимо дали става дума за строителство, туризъм, търговия и т.н. На този бизнес изобщо не му пречи, това че плаща данъци и осигуровки, ако ще и да са огромни. Всичко това е поради простата причина, че *** огромни пари с лекота.
2
 
2
 
18
Бидонойл до: khao
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Явно емоциите ти пречат да мислиш логично. В действителност е точно обратното. Държавата краде от бизнеса. Ако бизнеса го нямаше, единствения начин по който държавата би могла да се финансира е като си продава ресурсите. Бизнесът е този, който създава добавената стойност, с което прави държавата по-богата, той е който храни мнозинството от гражданите, всъщност той храни всички. А за благодарност му конфискуват по-голяма част от печалбата под формата на данък и на всичко отгоре го карат да се чувства гузен за всичко което е постигнал.
0
 
1
 
17
khao до: Бидонойл
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
добре малко съм объркал цифрите, но не с много ето виж това за 2017
Било Бермуда, а не Бахамите :) води САЩ (Вероятно от Делауер)

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Top_10_partners_for_flows_of_extra-EU_foreign_direct_investment,_EU-28,_2017_(billion_EUR)_GL2019.png


https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/9/96/Extra-EU_foreign_direct_investment_positions%2C_by_partner%2C_EU-28%2C_2017_%28%25_of_extra-EU_total%29_GL2019.png

И питам следния въпрос, ква част от световните инвестиции идват от такива места. Това са пари без произход ... откраднати от нас!
1
 
4
 
16
khao до: Бидонойл
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
стига си писал глууупости... само ще цитирам един факт от официалната статистика, около 50% от чуждите инвестиции в ЕС идват от Бахамите!
На това ли му викаш по-слаба иконимически държава ??? За мен си е престъпление от всякъде!
0
 
3
 
15
Mit1 до: Бидонойл
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Нещо мисля, че се обърка в твоя въпрос. Тук не говорим за икономически слаби държави, а за силни или над средното равнище такива, които предлагат "данъчен рай" за богаташи от всякакъв тип - от бизнесмени, до политици, спортисти, актьори и т.н. Това са Ireland, Singapore, Netherlands, Luxembourg, Liechtenstein, Bermuda, Gibraltar, Cayman Islands, Taiwan, Hong Kong, Malta, Cyprus, Bahamas и т.н.
7
 
3
 
14
Бидонойл до: Mit1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Ако икономически по-слабите държави започнат да въвеждат същите данъци като богатите, те завинаги ще си останат бедни. Какво му е справедливото на това?
1
 
5
 
13
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Напълно съм съгласен с твърдението, че ако някой иска да почне да търси някаква справедливост на тази тема, то трябва да почне от така наречените страни данъчен рай. Това нещо е абсолютно незаконно (независимо, че в момента е обвързано с някакви уж закони), несправедливо и очевидно дразнещо всичко нормални хора.
Нямам обаче никаква представа кой може да подхване сериозно тази задача като всички богати и с власт са в кюпа. Разследващата журналистика вече го направи на няколко пъти, но до къде се стигна, май не много далече.
3
 
1
 
12
khao до: Бидонойл
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
щом го решава съда, значи можеш спокойно и с чиста съвест да ходиш и да шиеш деца в тайланд!... но за мен си оставаш престъпник и изверг!

дано ми разбра примера който не иска да те обиди,а да почнеш да мислиш с тая глАва!
5
 
1
 
11
khao до: julian12
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
днес пак бах майканти на околовръсното , хаха