Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Синдикатите на VW отново заплашват да провалят сделката за завода в Турция

Причината е нестабилната обстановка в региона след началото на турската операция в Северна Сирия

0
 
2
 
6
Mit1 до: Mechkata
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не е достатъчна субсидия строителна площадка. Не може всички други да предлагат повече и ти да се надяваш само със строителна площадка.

Не разглеждайте нещата толково простично. Тук не става дума САМО за самия принос на Фолксфаген, а за всички останали доставчици и цялата верига и полза от това един солиден автомобилен производител да е на родна земя.
0
 
0
 
5
Mechkata до: Shadow1
преди 10 месеца
Не, не ме убеди, но явно и не си ме разбрал. Има в какво родно да се инвестира. Няма нужда от финансова субсидия за VW, това ми беше идеята. Достатъчна субсидия би била строителната площадка и това, че ще плащат БГ заплати и БГ данъци.
0
 
7
 
4
Shadow1 до: Mechkata
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Може би не е финансирал защото завод за "нещо си" или "с потенциал" или "да шашнем света" е точно толкова добра инвестиция колкото аз да ти кажа, "дай ми пари си на мен аз знам какво да ги правя"... Е ще ми дадеш ли пари, убедих ли те ?
18
 
14
 
3
преди 10 месеца
Кой собственик, който е с всичкия си ще инвестира пари, собственост, патенти и знания в една от най-корумпираните страни на континента !?
К'ва България, к'ви пет лева ?
1
 
34
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Следя внимателно информацията и сигналите около този завод на Фолксфаген и по всичко ми изглежда, че България не е на второ място, а на никакво място. Просто сме извън класацията. Съвсем символично са ни вкарали, без да имат каквито и да е РЕАЛНИ желания да правят този завод тук. Доказателство за това са:

1. ".Към момента няма непосредствен натиск за алтернативни места за завода.."
Извод: щом няма натиск за правене на завода, тогава могат да го отлагат много.
2. "..като е възможно допълнителен капацитет да бъде добавен към вече съществуващите обекти на производителя в Словакия"
Защо ще правят класации (първо, второ, трето място..) ако имат възможност да разширяват съществуващи фабрики? Това разбира се са го знаели още преди проучване и класации.

Защо ще правят реални стъпки в Турция с регистриране на фирма и задействане на операциите, ако наистина не искат или не бързат?
Защо ще се бавят с решението, защо ще си рушат репутацията с Турция ако не бързат, защо ще си създават допълнителни проблеми с ЕС, синдикати и акционери, които открито казаха, че са против Турция.

Отговора е, че бързат, но само ако е супер мега изгодно, което единствено е равно на Турция. Ако само е изгодно / много изгодно, което е равно на България или съществуващи фабрики в Словакия. Естествено, че ще изберат съществуващи фабрики, това е много по-лесната опция.

Така, че тук няма второ място или трето място Сърбия, или четвърто Румъния. Да си го кажем направо - супер мега ултра алчни! ОК, нека са алчни, но алчни + лицемери и лъжци вече е съвсем друга бира. Това е гадно и долно.
13
 
48
 
1
преди 10 месеца
Взе малко да ми писва с тоя казус вече и с тея надежди дето таят някои да е тук. Според мен изобщо нашата страна не стои като опция - щом се заговори и за Словакия, които очевадно имат богат опит с такива заводи. Ауу удвоили сме им субсидията, бедните VW те! Без тея пари не знам как ще просъществуват изобщо....Как пък някой не реши да финансира с 260млн.евро български завод за нещо си или някой стартъп с потенциал, или някое изследване в сферата на медицината, с което да шашнем света, или въобще нещо българско и родно. Дет се вика, да ги завъртим тея пари в семейството, а не да храним и без това трътлестите западни гуши.