IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владислав Горанов: Мая Манолова е социален експеримент

София щеше да й е тясна и може би за нея е добре, че не успя, защото нейните амбиции и възможности са много по-големи от столицата, каза финансовият министър

09:49 | 04.11.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investror Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investror Media Group

Загубихме там, където не победихме. Загубихме в Русе и Благоевград. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира в ефира на bTV резултатите от местните избори.

По думите му независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова е „социален експеримент“. Тя е човек, който не е управлявал нищо и иска да управлява най-големия град в България. Тя е и поддръжник на други експерименти в политиката, обясни министърът. 

Според Горанов Манолова е "болезнено амбициозна" жена, която ще продължи напред в опита си да се реализира.
„София щеше да й е тясна и може би за нея е добре, че не успя, защото нейните амбиции и възможности са много по-големи от столицата. Тя смяташе от тук да превзема държавата", заяви Горанов.

Той изрази задоволство, че София не се е подвела по „по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти - от крайно ляво до крайно дясно, с една единствена цел – да промени София“. Горанов е категоричен, че столицата се е променила доста успешно през последните години.

"Пред Йорданка Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени районни кметове и с шарен общински съвет. Начинът на правене на политика става все по-фино изкуство и все по-малко ще трябва да се разчита на лозунги и все повече на прецизност и добре свършена работа", смята финансовият министър.

Единствената чиста победа на левицата е в Русе, каза Горанов и добави, че ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ се преекспонира. По думите му няма интрига в това отношение. Отрече и обвиненията на Мая Манолова, че в София ГЕРБ са купували гласове на вота.

Горанов нарече хората в „Демократична България“ „либерални анархисти“, тъй като те подкрепиха Мая Манолова на втори тур. „Наричам така тези, които се смятат за десни, но гласуват за Мая Манолова, която дори не е лява. Скоро ще разберем какъв проект ще направи“, обясни още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 2
крас
преди 4 години
И на кого е социален експеримент бе Влади??РАЗБИРА СЕ НА ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ НА ПАРТИЯТА ГЕРБСП, КОЙТО ЗАЕДНО С НЕГОВИЯТ ПЪРВИ СЕКРЕТАР ПОСОЧЕН ОТ СТАНИШЕВ КАТО ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА СЕ ВИЖДА НА ТАЗИ СНИМКА:https://***.bg/***/bylgariia/evropa-na-pyt-sybra-na-edna-masa-borisov-stanishev-ninova-i-sakskoburggotski-2028332Хубава снимка на ЦК на ГЕРБСП с нейния първи секретар мадридското ВЕЛИЧЕСТВО, което според намиращият се до него ЗАМ. СЕКРЕТАР на пъртията Станишев, е ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА. КОГАТО СНИМКИТЕ ГОВОРЯТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ВЛАДИ ТРЯБВА ДА МЪЛЧАТ.Виждаш каква е изборната активност и как се топят като сняг напролет участващите в това представление наречено ИЗБОРИ. Останаха малко *** и разбира се ПЛАТЕНИТЕ РИМСКИ ЛЕГИОНИ които все още участват в това което някои наричат ИЗБОРИ. ПРОТЕСТНИЯ ВОТ СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ В НЕУЧАСТИЕ , а не в гласуване за друга партия КАКВАТО ДЕ ФАКТО НЯМА.Разумните българи осъзнаха, че ДРУГА ПАРТИЯ освен ГЕРБСП няма и че скоро ще бъдат вкарани в едни стари и познати ни от миналото КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ възстановяващи ЧЛЕН ПЪРВИ касаещ "РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА ГЕРБСП" Нека другарите от ЦК на БСП да не забравят, че след чл. 1 от КОНСТИТУЦИЯТА дойде и ДЕСЕТИ НОЕМВРИ. ТОЗИ ПЪТ ТОЙ НЯМА ДА Е ПО РУСКИ , А ПО АМЕРИКАНСКИ ОБРАЗЕЦ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Solar Power
преди 4 години
Ей *** първо да ми смениш ЕГН и лична карта безплатно и после ми обяснявай глупости .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още