Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Петролните и газовите компании трябва да свият добива с една трета в името на климата

Производителите на изкопаеми течни горива е необходимо да свият производството с 35% до 2040 г., за да подкрепят Парижкото споразумение

1
 
3
 
5
преди 10 месеца
И кой ще понесе отговорността за това: светът да загуби 35% от енергията си КЪМ МОМЕНТА - и реално ного повече, защото енергопотреблението расте? Политиците ще застанат ли пред хората - останали на тъмно, на студено и без транспорт, за да им обяснят как е секси да си "еко" или отново ще се скрият като мишкуняци?
1
 
4
 
4
преди 10 месеца
Поредната простотия пропагандирана от управляващия елит като се започне от малтус и се свърши до лудата грета тунберг, едни и същи безумия проповядвани десетилетия наред... Докога ще ги търпим??
2
 
6
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Абе в тоя климат има един друг момент 6-7 държави, цапат над 60% от света, защо и ние да го отнасяме?
Сегашната икономика е базирана на консуматорството, а то няма как да е "еко". За мен планетата сама ще се регулира, просто ще изтрие и 90+% от населението, когато го прави.
4
 
9
 
2
преди 10 месеца
А кога нещо изобщо ще се отнася за САЩ?

Има го в тубата - Тръмп рече, че петрола го кефи и ще "охранява" нефта на Сирия. Иначе границите на Сирия да си ги охранява който си иска.

Цинизъм, а? Даже по искрен по детски.
0
 
6
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Ако някой ви каже, че можете лесно да намалите личния си въглероден отпечатък с 1-2-3 стъпки, не си губете времето да го слушате. С наличните технологии е ужасно трудно да се запази стандарта на живот, включително качеството на въздуха, без използване на фосилни горива. Те дават 85% от енергията на цивилизацията, което включва и тази за филтри, сероочистки, пречиствателни станции, производство на батерии и ток за елетромобили и много други „зелени“ дейнсоти. Ще отнеме страшно много време, докато този дял падне под 50% и дори тогава абсолютната стойност на годишните СО2 емисии може да е същата като днес, защото глобалното потребление на енергия непрекъснато расте. Все още са нужни много проучвания и инвестиции в чиста енергия, която обаче трябва да е и надеждна, изобилна и евтина в същото време, за да работи в полза на човечеството…"

https://www.sustainability.bg/въглеродните-емисии-и-мръсният-възду/