IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОПЕК кани Бразилия да се включи в срещата на картела през декември

Генералният секретар на организацията заяви, че ще се радва, ако види южноамериканската страна в състава на ОПЕК през следващия месец

12:03 | 11.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бразилия може да участва в заседанието на страните от формата ОПЕК+ ( сборно наименование на представителите на Организацията на страните износителки на петрол и техните съюзници – бел.ред.) във Виена на 6 декември, на което ще се обсъжда нивото на петролния добив след март 2020 година. Това съобщи пред медии генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо на петролен форум в Абу Даби. 

„Ще се радваме да видим Бразилия в състава на ОПЕК. Очакваме ги през декември, поканихме ги да участват в министерската среща на 6 декември“, каза той.

В края на октомври бразилският президент Жаир Болсонаро посочи на форум в Саудитска Арабия, че Бразилия иска да се присъедини към петролния картел, но решение все още не е взето.

През 2016 г. Бразилия участва в техническите консултации по споразумението между ОПЕК и партньорите ѝ за намаляване на добива. След няколко срещи обаче бразилските представители заявиха, че страната не възнамерява да свива производството си и дори планира да пусне в експлоатация няколко перспективни проекта. Бразилия добива около 2,8 млн. барела петрол дневно.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още