Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Свикнаха ли българите с капитализма? А с капиталистите?

Хората в България, макар и бавно, свикват с пазара и с капитализма, но не могат да свикнат с голямото социално разслояване, сочи изследване

   1| 2    
1
 
36
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ох завалията българина вече на всичко е съгласен
Студио много пишеш, но ако погледнеш в собствения си живот надали си чистия капиталист за който се представяш
3
 
40
 
10
Бидонойл до: serafima
преди 1 година
Няма профилна снимка
Б*х до къде стигнахме. Социалистките да ни учат на капитализъм. Но всъщност, това е резонно. Нали преди 30 години те направиха преврата.
2
 
40
 
9
преди 1 година
тая статийка е доста груб намек за бития и еВания ... повтарят ги докат им ареса !
9
 
37
 
8
serafima до: alphaomega
преди 1 година
Няма профилна снимка
Брато, с претенции да знаеш от алфа до омега, вероятно. Не си наясно с това, за което пишеш. Пишеш общи приказки на популярно ниво. Трайкай си. Чети другите, писали тук.
5
 
51
 
7
michaelis18 до: ratten
преди 1 година
еми бързо кат ги гледам кви пуммии преписват и нема как да не ги псувам тия нещасстници .... :)) Ти кефиш ли се че не мое си платиш токот, а Дебелеевски и Прокопиев и подобни оллигофрени да се чудат кво да си праат парите ?!? Аз мислим, че немаш нищо напреки според преписнята мм ?!? .... :)) Четох че финансисчето Горанов иска да ви дигне данъците щот ви е малко и на тва немаш нищо напреки глеам ?!? Въобщеее жми градо, цигганите краднат .... :))
9
 
42
 
6
преди 1 година
mihalis, кога напредна толкова с номерата ))
5
 
52
 
5
studioaa до: alphaomega
преди 1 година
След като премиера притичва да спасява б***мката на цеко минев да не би да фалира то тогава всеки длъжник пред фалит трябва му помагат и не него, нали уж по конституция всички трябва да равни или май не съвсем...
Ако икономиката зависи от една единствена б***мка по-добре да се срине и а нейно място да изгради нещо по-стабилно. Субсидиите за нито един сектор не са нужни, а още по-малко еврофондовете, които потъват в джобовете на партийните бизнесмени от пп герб само, които пълнят партийната каса, за да може да има пари за купуване на гласове като дойдат избори... Познай кои кандидат-кметове печелят в ромските махали?? Специално баба Пена трябва да стои на студено през зимата, за да се борим с глобалното затопляне а? Как не ви е срам изобщо това даже да си го помислите, та камо ли да го настоявате?
10
 
49
 
4
alphaomega до: studioaa
преди 1 година
Чистия капитализъм явно не може да работи ефективно в днешно време поради много причини.

Субсидиите за определени сектори на икономиката са необходими за да се гарантира стабилност и да се предпази обществото от кризи. Страничните ефекти от това са леко изкривяване на пазара и условия за корупция и злоупотреби.

Но тези странични ефекти са приемлива цена в сравнение със алтернативата при която цели сектори може да фалират и да повлекат цялата икономика.

Специално при храните и енергетиката субсидиите са направо задължителни. Иначе в даден момент дори при една лека криза на пазарите може да се окажем със празни магазини и със режим на тока.
8
 
51
 
3
michaelis18 до: michaelis18
преди 1 година
Това е един от изводите от някои социологически данни, показани от Първан Симеонов при откриването на Младата кръгла маса, организирана от „Галъп интернешънъл“ заедно с института „Иван Хаджийски“.
.........
Ако през 1992 и 1993 г. 40% от българите са приемали, че е нормално хората да се разделят на бедни и богати, то през 2013 г. този дял е вече 53%, а сега е 57%. В същото време намаляват дяловете на несъгласните – от 46% в началото на 90-те до 35% сега. Намалява и делът на колебаещите се.

Сред привържениците на реформаторската сила СДС през 90-те и сред привържениците на дясноцентристката сила днес – ГЕРБ – неравенството се приема по-добре в сравнение с привържениците на самоопределящата се като лява БСП.
----------------------------------------------------------------
глей тая дебелата свиняя кво е преписала, че ората са съгласни да немат и немат никви ядове ГРОБовия Родово/ОбщиненСтрой да си продължи ... пхахахах хахахаха офччарите в Тъпанасторо си мислат, че ората ядат колците а доматито ги фъргат на животиньете ....
10
 
55
 
2
преди 1 година
е "свикнаа" ама да не се прибират дома .... къде 4млн. близо ги нема, така кат гледам Родово-Клановия- Феодализъм в Буллгаристтан гиби как се развива ше останат май само 2 млн. у Софето останалото земя ше харижем на комшиите щот и без тва нема ни има, а територия празна не седи ....