IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qantas Airways извърши 19-часов тестови полет между Лондон и Сидни

Третият и последен изследователски полет на Qantas ще лети от Ню Йорк за Сидни през декември.

13:15 | 15.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Източник: Ройтерс</p>

Източник: Ройтерс

Австралийската авиокомпания Qantas Airways извърши полет без прекъсване от Лондон до Сидни за близо 19 часа и половина като тест за най-дългия пътнически полет в света.

Самолетът Boeing Co Dreamliner сe е приземил след 19 часа и 19 минути във въздуха, съобщи авиопревозвачът в петък. Първият по рода си директен полет между Ню Йорк и Сидни, който компанията извърши миналия месец, беше с три минути по-кратък.

Qantas се подготвя да започне изпълнението на пътнически полети и по двата маршрута през 2022 г. и използва тестовите пътуванията, за да проучи как може да се намали изоставането при самолетите и как компанията може да се справи с умората на екипажа, съобщават от Bloomberg.

И двата тестови полета, направени до сега, са превозвали само около 50 души. Третият и последен проучвателен полет на Qantas ще лети от Ню Йорк за Сидни през декември.

Преди да започне да предлага услугите за дълги разстояния, които Qantas нарича Project Sunrise, авиокомпанията се нуждае от нови самолети, които могат да носят пълен товар. Авиокомпанията също така изисква нови споразумения със своите пилоти и с австралийския авиационен регулатор.

Qantas за първи път започва да лети между Лондон и Сидни през 1947 г. Тогава преодоляването на това разстояние е отнемало пет дни, като се е налагало самолетът да спира на шест различни места.

Акциите на Qantas поевтиняха с 1% в Сидни в петък, след като отбелязаха рекордно високо ниво по-рано през седмицата. През тази година цената на акциитe на компанията се покачи със 17% .


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още