IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

23 проекта получават 5,5 млн. лв. от Националния иновационен фонд

Договорите ще бъдат сключени до края на годината

12:33 | 19.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Двадесет и три са одобрените проекти по десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд /НИФ/, съобщиха от Министерството на икономиката. Те ще бъдат финансирани с общо 5,5 млн. лв., а договорите ще бъдат сключени до края на годината, с което започва и изпълнението на проектите. Това е станало известно след заседанието на Управителния съвет на фонда. 

В десетата конкурсна сесия има подобряване на работата на фонда и качеството на проектите, е коментирала заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и е допълнила, че без иновации не може да се очаква устойчив ръст в българската икономика.

Класираните 23 проектни предложения попадат в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация. 12 проектни предложения са в област "Информатика и информационни и комуникационни технологии", а девет - в "Мехатроника и чисти технологии". Останалите проекти са в областите "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии" и "Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии".

Класирането на одобрените проекти е публикувано на сайта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Техническата и икономическа оценка на всяко проектно предложение са направени в периода 10 септември - 7 ноември от двама външни независими експерти, като за целите на оценката на конкурсната сесия и осигуряването на прозрачност и безпристрастност при разпределяне на независимите експерти, Агенцията е сключила договор за използване на уеб-базирано приложение Random soft за "Софтуер за избор на случаен принцип".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още