Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Как мениджърите се обогатяват за сметка на акционерите

Програмите за емитиране и обратно изкупуване на акции са скрит трансфер на богатство

1
 
2
 
6
преди 9 месеца
Не намирам нищо лошо - нали от тези служители и менажери съществува тази корпорация. Иначе ще се превърне в една фирмичка от село Каменци, където шефа - облечен с анцуг - грухти по цял ден и вилнее със стария джип из селото.
2
 
1
 
5
преди 9 месеца
Пазарът е отворен за всички.
Когато акционерите(с право на глас) подозират, че са мамени от ръководния си състав(мениджъри по новому), може да го сменят по всяко време. Т.е. първо трябва да има събрание и т.н.

Отделно имат възможност и да ги съдят.
2
 
4
 
4
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Това, че ми изтриха коментара ме изпълва не със злоба, а с гордост! Знаете, че тук се толерират откровено обидни, фашистки и расистки коментари. Но моят е успял да шокира админите повече от тях. В днешни дни не е лесно да шокираш някого. Затова сега съм толкова щастлив. За което съм благодарен на целия екип на Investor!
2
 
19
 
3
studioaa до: Бидонойл
преди 9 месеца
Аз не съм против богатите, а против евтините пари/кредит. Няма нищо нередно някой да забогатее продавайки продукти или услуги, които са подобрили живота на останалите, но отнася за една много малка група от днешните богати т.е за богати като Бил Гейтс или *** Кук. Проблемът обаче, че основният механизъм за забогатяване не е иновацията, а спекулацията с най-различни активи като акции и имоти най-вече. Втората група богати са тези, които не произвеждат нищо и не подобряват живота никому и дори обратното влошават живота на огромни групи хора чрез балоните, които създават... Такива непродуктивни богати не трябва съществуват въобще т.е. хора като Джейми Даймън, Уорън Бъфет, Рей Далио, Лойд Бланкфайн, Стийв Манучин, Бил Грос, Доналд Тръмп, Майкъл Блумбърг и списъка на подобен вид пазаразити банкери/спекуланти е наистина огромен и те са огромното мнозинство от днешния елит... Докато такива хора доминират системата икономиката ще още по-зле от сега и бунтовете подобни на жълтите жилетки ще са реално навсякъде... Системата не работи защото не възнаграждава труда, иновацията, а спекулацията и няма това няма да се промени докато не се премахнат инфлационните пари, без значение дали хартиени или електронни или други защото от тях идва всяко зло във всяка икономика от преди 2000 години та до днес.
1
 
24
 
2
Боян до: studioaa
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Напълно съм съгласен, само да допълня че по тази схема се спестяват огромни суми от данъци, понеже така се отплащат на топ менажерите си без да плащат на държавата никакви или почти никакви данъци.
3
 
28
 
1
преди 9 месеца
"Как мениджърите се обогатяват за сметка на акционерите"
Този извод е повърхностен. Въпросът тук трябваше да бъде "Как акционерите се обогатяват за сметка на работещите на заплата, спестителите и пенсионерите" защото надуването цените акциите е възможно заради заради ултра-евтините заеми предоставяни от централните банки т.е централните банки са единствения виновник за този трансфер на богатство от всички към най-богатите 0.1%, а последните реално притежават поне 2/3 от всички акции. Сега най-богатите са измислили механизма "обратно изкупуване на акции" с дел да делистнат най-големите предприятия и да присвоят цялата им бъдеща печалба за себе си и да възстановят средновековния феодализъм... Кой може да ги обвини за това те имат на разположение безплатни пари за тази цел. И всичко това е благодарение на менталните инвалиди последователи на теориите на кейнс най-вече вярващите че потреблението било движело икономиката...