Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Китай не разполага с икономически оръжия срещу САЩ

Прекаленият натиск на Америка обаче може да накара Пекин да прибегне към твърда сила

   1| 2    
3
 
6
 
12
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Е, коментарът е на Блумбърг... естествено е да се опитва да омаловажава последствията за САЩ... Само че дългът е вече 22 трилиона, продължава да расте, а това е дълг, не имагинерна цифра само... Дългът трябва да се обслужва. Тръсванеот на големичка порция от тоя дълг на пазара / а Япония и Китай май точно това правят напоследък / ще постави длъжника в доста сложна ситуация и не zадължително веднага. Историята, като учителка на народите , очевидно не се справя добре с работата си, или учениците са тъпи, защото пордължават да повтарят едни и същи грешки. Преди сериозна криза, всички се надпреварват да обясняват как няма никакви индикации за предстоящи проблеми, пазарите и борсите растат, банките раздават кредити, а инвеститорите ловят заблудени риби... След което идва сривът, а ужилените започват да късат дрехи и да си посипват косите с пепел. Банките ни лук яли, ни лук мирисали, мениджмънтът им си раздава бонуси, а населението - да д.ух@ супата.. Ако Китай не си е диверсифицирал валутните резерви, няма шанс драматично да започне да се освобождава от американски дълг , защото това ще е катастрофа. Но ако е.... Е, не завиждам на америкосите тогава....китайците ще се справят, щото са милиард и половина..Ама амерото, с 35% чер.ни.лки на социални...
7
 
4
 
11
преди 9 месеца
Не знам дали осъзнават някли но, няма такова нещо като едностранна зависимост. Една фактическа гореща война с Китай, за щатите е гибел. И икономическата ги тегли надолу. Китай не е Иран, а 15 пъти по толкова.

И няма нужда да разтопи до остъкляване целите щати три пъти по ред. И един стига. Дори половин. Колкото, да станат непригодни за живеене а останалите живи, да проклинат деня, в който са се родили.
Или другото, да им окупират пазарите и да им изпоизмъкнат икономическите партньори, пък да ги оставят да се чудят, на кого и какво такова, дето не го прави и Китай, да продават.
Стига глупости. Дори „само” икономически, Китай е по-жизнен.
6
 
9
 
10
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Колкото и да ритат бившите соц бостани, истината е една и е проста - цялото им богатство идва от Запада!
На всичкото отгоре всички корупмирани управници от бившите соц инвестират краденото на Запад.
В крайна сметка са зависими по всякакъв начин от Запада и го знаят. И на война да тръгнат, пак ще загубят.
Цугцванг!
10
 
24
 
9
Боян до: tonykostadinov
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Е естествено, че Китай има какво да губи понеже изнася за САЩ няколко пъти повече отколкото внася. Въпроса е че САЩ с арогантното си държание вече се изолират от останалия свят и явно си мислят, че заедно с двете си колонии Мексико и Канада ще продължат да се развиват с темпото на останалия свят, но това е една огромна заблуда, това е както СССР заедно с Източния блок срещу САЩ и останалия свят, нещо такова ми изглежда.
7
 
21
 
8
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Сложиха по-високи мита на американски аграрни стоки и американските фермери на соя бяха заменени от аржентински и бразилски. Китай наложиха високи мита на стоки, които идват от региони, гласували за Тръмп. Не знам дали имат икономически оръжия, но нещо правят.
6
 
28
 
7
Боян до: mrynmryn
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Много ми е чудно какво са клекнали Китай на САЩ???
34
 
11
 
6
mrynmryn до: Боян
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Не знам какво пушиш, но до момента китайците клякат на САЩ. Там далеч няма политици от ранга на Путин и Меркел. Те са свикнали да се оправят само с вътрешни проблеми, дори и тях с не толкова голям успех.
6
 
37
 
5
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Такива статии са много притеснителни, приличат ми на подготовка на паплачта за "неизбежното" война между Китай и САЩ. Много ме притеснява, че в САЩ са събрали всички сценаристи на Холивуд за да намерят начин как САЩ да атакува Китай, но за останалия свят да изглежда като самоотбрана. Събитията в Хонконг много ми приличат на нещо подобно, силно се надявам в САЩ хората да не им е свършил напълно акъла, за да обмислят подобно нещо.
8
 
6
 
4
преди 9 месеца
Мачът още не е свършил.
9
 
7
 
3
преди 9 месеца
Мачът още не е свършил.