IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителите на батерии страдат от спада в продажбите на китайския автомобилен пазар

Делът на CATL на глобалния пазар за батерии за първите девет месеца на 2019 г. достига 26,6%, като компанията е следвана от Panasonic Corp. С 24,6 на сто

13:11 | 22.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайските гиганти в производството на батерии за електрически превозни средства изпитват сериозни затрудения по отношение на продажбите, засегнати от спада при търсенето на електромобили в най-големия автомобилен пазар в света – Китай, съобщава Bloomberg. 

Contemporary Amperex Technology (CATL) и BYD Co регистрират рязък спад в продажбите на батерии за електрически автомобили през септември на фона на пониженията на китайския автомобилен пазар, засегнат от намалените държавни субсидии за електромобили.

Продажбите на пазарния лидер CATL спадат с 10 на сто, докато тези на BYD се свиват с цели 71%, като дружеството дели третата позиция в глобалната класация с южнокорейската LG Chem Co., сочат данни на SNE Research.

Делът на CATL на глобалния пазар за батерии за първите девет месеца на 2019 г. достига 26,6%, като компанията е следвана от Panasonic Corp. С 24,6 на сто.

Китай се опитва да наложи контрол върху по-слабото търсене на автомобили и забавящата се икономика, като в същото време свива субсидиите, за да избегне спукването на балона на пазара за електрически превозни средства.

батерии батерии

Слабите продажби на автомобили в страната оказват негативно влияние върху глобалния пазар.

„Слабото търсене в Китай се очаква да продължи, като в същото време несигурността на американския пазар се задържа“, посочват от SNE Research.

Акциите на CATL поскъпнаха с 5% на борсата в Шънджън, докато тези на BYD прибавиха 0,8% към стойността си по време на търговията в Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още