IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Демократите в САЩ нямат обединяваща фигура след Обама

Джо Байдън се очертава като водещ претендент на Демократическата партия, смята Христо Господинов

23:16 | 22.11.19 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Динамичният вътрешнополитически живот в САЩ не е спирал. На прага на 2020 г. е естествено демократите да търсят своята силна обединяваща фигура, която да се изправи срещу президента Тръмп на предстоящите избори. Номинациите вече са приключили, предстоят вътрешнопартийни вотове, които ще очертаят кои ще бъдат фаворитите. Това каза Христо Господинов, преподавател по политически науки, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Търсят се слабите места на републиканците, за да може демократическите кандидати за изложат своите послания пред електората, за да могат да привлекат повече гласоподаватели към своя лагер, обясни той.

Според Господинов Джо Байдън се очертава като водещ претендент на Демократическата партия, а Тръмп може да разчита на гласовете на републиканците.

„Президентът Тръмп обедини около себе си едно огромно ядро от републиканци“, добави още той.

Гостът коментира, че след президента Обама, сред демократите няма ясна фигура, която да бъде обединител.

„Търсят се и вотове, които идват от различните общности в САЩ. Религиозните общности, както и хората, които имат роднини, които някога са дошли в щатите като ирландци и поляци“, смята преподавателят по политически науки.

Той напомни, че републиканците контролират Сената.

„Републиканците загубиха долната камара, но това не е нещо, което би било спирка пред ново преизбиране на президента Тръмп“

Христо Господинов заяви, че няма еднопосочно мислене сред американците.

„Ако гледаме чисто партийно, винаги по-активни на сцената на демокрацията са били демократите. Републиканците винаги са били консервативни в тази насока”, каза още той.

Целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 4 години
е, и ? Решението вече беше намерено от републиканците на миналите избори ... номинирайте и вие някоя реалити звезда!, даже изборите може да ги направите чрез СМС-и или лайкове у фейса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 3
Valentin13
преди 4 години
Инвестор внимавайте какво пишете, Блумбърг ще спре инвестициите ви. Разбира се, че Блумбърг ще обедини жалките социал-либерали. Може би някога и Байдън, но той трябва да мине през кауша и после.Та започвайте кампанията, Блумбърг е човека.Разбира се Тръмп може да бъде победен само от Тръмп, но това е друга тема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 5
michaelis18
преди 4 години
тоз гологлавия "експерт"на снимката мое да ги светне Сашевци да си намерят ново неггро или да викнат старото щом толкоз ги кефи .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 5
bgMan
преди 4 години
И слава Богу че демократите в САЩ нямат обединяваща фигура защото съвсем очевидно външнополитическите им приоритети бяха да оставят Иран да прави каквото си иска (въпреки иранските дипломатически пратки с тонове експлозиви опаковани в лед заловени във Белгия, Франция и Германия) и поеха твърд курс към въоръжена конфронтация с Русия. Докато не им узреят тиквите не трябва да печелят избори в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 2
bgMan
преди 4 години
Ще го бие на голф ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 14
kane
преди 4 години
всеки един от кандидатите ще бие тръмп с лекота
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 9
Императорът
преди 4 години
То пък обонгото беше една фигура !!! Безличен, жaлък и глyпoват, многократно бе унизяван и поставян на колене от феноменално ловкият стратег - господин Вова. Върхът бяха т.нар. "санкции" - от които - след краткотрайна криза, Русия излезе много по-силна икономически... защото явно някой бе пропуснал да обясни на обонгото какво е протекционизъм !!!Жалко, че не си запазих онова клипче от срещата на световните лидери - когато в неформална обстановка, цялата група вървеше нанякъде. Вовата - в центъра на групата - говореше нещо строго и дори с вдигнат показалец, а другите умърлушено и покорно го слушаха... а обонгото вървеше отстрани - съвсем сам: изолиран и пренебрегнат от всички !!! Единствените "заслуги" на обонгото бяха от злоба разпалените кървави конфликти в Сирия, Либия и украйна - които го превърнаха в международен военопрестъпник от най-голям мащаб. Обонгото бе истински срам за Америка, която едва в лицето на Доналд намери достоен лидер. Затъналите в корупция и мащабни престъпления "демократи" няма да намерят достоен негов опонент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 13
lyusien
преди 4 години
До 1 С изключение на бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумберг Ако тои се кандидатира и спечели номинацията на Д П със сигурност ще бъде следващия президент на С А Щ И тези избори са май последния му шанс да стане такъв Демократите наистина печелят всички избори които се проведоха тази година - за губернатори щатски събрания и кметове дори в много републиканския щат Луизиана но наистина нямат изявен лидер Майкъл Блумберг може да бъде такъв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 15
Бидонойл
преди 4 години
Чел съм някои от изказванията на Обама. Той със сигурност беше много умен нeгъp. Доста трудно ще е да му намерят заместник. Сегашните кандидати на демократите са много под неговото ниво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още