Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На фокус

Кои и колко са работещите бедни?

Професиите им са сред най-застрашените от влошаването на икономическата ситуация, пише в свой анализ Адриан Николов от ИПИ

0
 
9
 
3
преди 2 години
Проблемът - особено, но и не само при т.нар. "рoми" е, че тези от тях, които работят законно, почти винаги имат по-ниски реални доходи от ония, които са в сенчестия или направо престъпен бизнес или просто лежат на социални помощи !!! Ей-това е истинската несправедливост - работещите да се чудят как да оцелеят с понякога под 250 лв на човек в домакинството, а престъпниците по затворите да лежат по цял ден и за тях да се харчат по 1000 лв издръжка на месец.За цента трябва да се спрат всякакви помощи на лица, които - макар и трудоспособни, отказват да работят (и за малките им), осъдените престъпници да полагат принудителен труд - а държавата да освободи от данъци поне най-ниско платените, но все пак работещи хора.
1
 
9
 
2
преди 2 години
Излиза че хипотетичен пенсионер с относително висока пенсия, работещ на непълен работен ден е работещ беден, но богат пенсионер. Зависи от гледната точка и в коя графа ще го сложи статистиката.Иначе в кръговата диаграма на страница 2 има грешка. Това не може да са хиляди души, защото шестцифрени числа в хиляди са милиони. Но на ИПИ им е позволено. Толкоз си могат.
2
 
15
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Често срещам младежи за които си мисля, че от тях ще станат работещи бедни. Някои просто са глупави, но по-голямата част биха могли да се устроят на по-добре платена работа, стига да си дадат малко труд. Но те не го правят.