IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговската война засегна приходите на Hewlett Packard Enterprise

Според компанията обтегнатите отношения между Пекин и Вашингтон са довели до "непостоянно търсене"

15:13 | 26.11.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Hewlett Packard Enterprise не успя да изпълни прогнозите на Wall Street за тримесечните си приходи, тъй като беше засегната от по-слабото търсене на нейните сървъри и продукти за съхранение на данни. Новините изпратиха цената на акциите ѝ с 4% надолу по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Приходите на IT бизнеса, който прави продукти за центрове за данни и за съхранение на информация, са се свили с 10,5%, а звеното, което прави мрежови продукти, отчете 6,5% спад.

Преди това компанията беше предупредила за „непостоянно търсене“ заради обтегнатите търговски отношения между САЩ и Китай.

Hewlett Packard Enterprise, която е известна с компютърните си сървъри, обаче успя да надмине средната прогноза на анализаторите за тримесечната печалба. Като се изключат някои елементи, тя е спечелила по 49 цента на акция, в сравнение с прогнозите за 46 цента на акция, сочат данни на Refinitiv.

Акциите на HPE са записали 32% ръст на стойността си от началото на годината. Компанията запази прогнозата за годишната си коригирана печалба между 1,78 и 1,94 долара на акция.

Компанията отчете нетна печалба в размер на 480 млн. долара, или 36 цента на акция, за четвъртото тримесечие, което завърши на 31 октомври. За сравнение година по-рано компанията генерира 757 млн. долара загуба, или 52 цента на акция.

Приходите на HPE са спаднали с 9,2% до 7,22 млрд. долара – под средната прогноза на анализаторите за 7,4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 4 години
... така ще да е, ... и това вече 10та година, мани че като мултинаципнална корпорация всичката печалба отива в офшорни зони, но търговските войни са и виновни ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още