IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо биохраните са по-скъпи?

Регулациите спъват развитието на този сегмент от сектора, твърди експерт

13:04 | 26.11.19 г. 4
Защо биохраните са по-скъпи?

Биохраните станаха модерни. Вече редица големи компании започнаха да произвеждат биопродукти, защото сякаш в този сектор има повече пари. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елисавета Класанова, управител на ресторанти "Слънце Луна".

„Когато се сложи етикет „био“, сякаш е нормално това да вдигне цената. Хората в България остават с усещането, че „био” e нещо много скъпо и че е за хора с добри финансови възможности. Това не би трябвало да е така", посочи Класанова.

Според нея на първо място би трябвало България, като производител на земеделски продукти, да има много повече биопродукция. От друга страна, Елисавета Класанова предупреждава, че регулациите спъват развитието на бизнеса с биохрани.

„Би трябвало Министерството на земеделието да предприеме политика за развитие на биоземеделието, за да може цените да са нормални“, добави тя и уточни, че е много трудно в един ресторант всичко да бъде биологично.

„Това означава, че ресторантът трябва да работи предимно с вносни суровини, защото има много малко български производители на суровини, които са сертифицирани“, каза Класанова.

По думите ѝ България не спонсорира биопроизводството и фирмите не могат да излязат на външни пазари.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
Следващият път дай на онзи красавец от аватара ти да пише. На него ще мога по-лесно да му разчета коментара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
michaelis18
преди 4 години
тогава нема ми ровеш за зелени енергий олигоффрений, защото половината свет нема също мангизи да си купи вентилатори и слънчаци и да заеббе атомната централа, въглищата и дизела.... Вентилаторите и Слънчаците как кааш са за *** с повече мангизи ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Mit1
преди 4 години
Към момента нямам никакво доверие, когато ми пишат, че нещо е био! Единствено се доверявам на роднини на село за определени неща - от тяхната нива, от дървото на съседа и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 6
Бидонойл
преди 4 години
Био-еко бизнесът е насочен към глупaци с повече финансови средства, а те не са чак толкова много, затова и маржът трябва да е голям. В половината свят хората нямат възможност да подбират храната си, те просто са щастливи, че има какво да ядат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още