IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

55% от фирмите в България не рециклират използваната хартия

У нас се подписват 1,5 млн. кредита годишно, което означава 210 млн. страници или 12 500 мъртви дървета

15:24 | 26.11.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

55% от компаниите в България не рециклират използваната хартията. Това показва проучване на фирма Офисмарт*. Според данните 45% от дружествата предават хартията си за преработка, а около 60% не знаят, че освен хартия, на рециклиране подлежат и други офис консумативи като маркерите например.

94% от анкетираните са готови да дадат хартията си за рециклиране, ако преди това е минала през шредер (48%) или имат договор и гаранции за конфиденциалност от събиращата организация (46%). Опазването на личните данни е приоритет на всички компании и затова е важно те да изискват от фирмите, които събират отпадъците им гаранция, как се унищожават те, коментират от Офисмарт.  ф ф

Според тях загубите за обществото и природата, от това че все още не достатъчно се рециклира у нас, са значителни. По данни на БНБ в страната се подписват близо 1,5 млн. кредита годишно. Ако всеки от тях е средно по 140 страници документация за двете страни, това означава 210 млн. страници или 12 500 мъртви дървета, ако не се рециклира хартията само в този сектор, обясняват от фирмата.

Анкетата е проведена в периода октомври-ноември тази година сред клиенти на компанията и членове на Българската асоциация за управление на хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 5
Бидонойл
преди 4 години
При мен съотношението глава към зa-дник е 1:1. Проблемът е с такива като теб, при които е 1:100.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
ing5rov
преди 4 години
"А с рециклирана хартия не бих си избърсал и гъ*а. "И що тъй ...? Ами носа си ше издухаш ли ? Е заради такива като тебе ,трябва да се смята потреблението на тоалетна хартия, не на глава от населението ами на задникк ... нерециклирана и то !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
Бидонойл
преди 4 години
Горите ги секат бракониерите, а суровината за хартията идва от горски стопанства, в които се грижат да подновяват ресурсите си. Природозащитниците твърдят, че едва ли не се сече наред, но нито един стопанин няма сметка да сече безконтролно и като отсече последното си дърво да фалира. Той иска още много години да печели от собствеността си. А с рециклирана хартия не бих си избърсал и гъ*а.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Hahoto
преди 4 години
"Кредитен договор от 140 страници документация за двете страни."Така е теглиш ли кредит, все едно се подписваш на "Под игото" Сигур, според автора на горния пасквил, за ипотечен кредит направо подписваш "Война и мир", за физически лица и "Братя Карамазови" за юридически. Аз мислех, че дървената мафия сече горите, пък то били пустите му банки, дето, като изкъкат нещо на белия лист, не щът да го рециклират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още