IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да се прави авторска музика като научна задача

Никола Кереков от Ratio.bg и музикантът Иван Шопов ще обясняват на научно парти как се създават оркестри и как се синхронизират усилия, за да се получи музикално произведение

16:55 | 26.11.19 г.
Може ли да се прави авторска музика като научна задача

"Музиката е много дълбоко залегнала в човешката култура. До известна степен създаването, слушането и оценяването на музиката са се превърнали в наше еволюционно наследство", посочи той.

Никола Кереков информира за програмата на научното парти на тема музика, което Музейко и Ratio организират.

„Тази вечер сме включили мащабна програма. Музикантът Иван Шопов ще покаже как се създава музика буквално от един звук", разкри той.

Кереков обясни, че на събитието ще се покаже как се организира музиката, как се създават оркестри и как се синхронизират усилия, за да се получи музикално произведение.

„Ще говорим за акустика и музикално инженерство – как се проектират зали спрямо различното им предназначение, за да бъдат оптимално озвучени“.

Иван Шопов, музикант, разказа как използва минимално количество звук и от него може да направи максимално количество музика.

„Това е нещо, което съвременните технологии позволяват. Вече е много гъвкаво създаването на електронна музика. Ще покажа на хората, че не е нужно да има огромен арсенал от звукове, а трябва един звук", коментира той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още