IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla вече има 250 хил. поръчки за Cybertruck

Илон Мъск не спира да промотира в Twitter новия пикап на компанията

12:08 | 27.11.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Tesla е получила 250 хил. поръчки за електрическия си пикап, който беше представен преди пет дни, обяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в туит, предава Ройтерс.

Мъск рекламира Cybertruck в социалната мрежа и редовно публикува нова информация за броя на поръчките, които са пристигнали при компанията от премиерата насам. 

След повече от 50 интеракции в Twitter след представянето, във вторник вечерта той написа: “250k”, референция към броя на поръчките. 

Компанията не е потвърдила веднага данните след края на обичайните работни часове.

Tesla пусна предварителните поръчки веднага след представянето на пикапа и позволи на потенциалните купувачи да резервират превозното средство, като депозират 100 долара, които могат да им бъдат върнати, спрямо 1000 долара, които искаше за резервацията на седана Model 3 през 2016 г. 

Не всички поръчки се превръщат в продажби, тъй като много от тях е вероятно да бъдат отменени, а средствата да бъдат върнати. Tesla планира да започне производството на пикапа в края на 2021 г. 

Компанията получи 325 хил. поръчки за Model 3 в първата седмица на резервации, която се състоя преди три години. Cybertruck може да се конкурира с тези данни, тъй като остават още два дни до края на първата седмица за предварителни поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 0
pavelnel
преди 4 години
Не са поръчки това, а резервации със 100 долара, които могат да се върнат. Тесла няма да продаде и една кола за сто долара...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
И на мен ми е трудно да повярвам, но все пак грозникът определено предизвика интерес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 8
Ruddy
преди 4 години
Като цяло продажбите на компанията за 2018 г. са 239 475 електромобила.250 000 поръчки за това грозно нещо?Дано си вярват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още