IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на БВП на САЩ е достигнал 2,1% през третото тримесечие

Досега потребителите, които бяха основният двигател за растежа на икономиката през третото тримесечие, се възползват от все още силния пазар на труда

17:28 | 27.11.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Данни на Министерството на търговията, публикувани в сряда, показват, че ръстът на брутният вътрешен продукт на САЩ е нараснал с 2,1% на годишна база през третото тримесечие, докато броят на подадените през седмицата молби за обезщетение при безработица е намалял с най-много от май месец насам, информира Bloomberg. с с

Досега потребителите, които бяха основният двигател за растежа на икономиката през третото тримесечие, се възползват от все още силния пазар на труда. От Министерството на труда заявиха, че молбите за обезщетения за безработица са намалели с 15 000 през миналата седмица до триседмичния минимум от 213 000.

Докладът за БВП включва данни за корпоративните приходи за тримесечието. Печалбите, преди облагането им с данъци, са се увеличили с 0,2% спрямо предходните три месеца, но са спаднали с 0,8% на годишна база.

Фиксираните инвестиции в оборудване, имоти и софтуер са намалели с 2,7% на годишна база през третото тримесечие. Инвестициите, направени от нерезиденти, също отчитат спад от 0,36 процентни пункта, което е най-голямото понижение за този показател от последното тримесечие на 2015 г. насам.

Докладът на Министерството на търговията показваше увеличение на доставките на невоенни капиталови стоки, с изключение на самолети, на месечна база, на годишна база поръчките отчитат лек спад. Перспективите за инвестиции вероятно ще зависят от развитието в търговията между САЩ и Китай и от това дали експортните пазари ще започнат да се възстановяват.

Общия показател за нивото на новите поръчки на дълготрайни стоки се е повишил с 0,6% през октомври в сравнение с очаквания спад от 0,9%.

Личното потребление, от своя страна, се е повишило с 2,9% на годишна база през третото тримесечие, след като отчете повишение с 4,6% през предходните три месеца. Като се има предвид несигурността по отношение на бизнес разходите, ефективността на икономиката през четвъртото тримесечие вероятно отново ще се определя от темпа на нарастване на потребителските разходи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Valentin13
преди 4 години
на борсата ги няма селското стопанство, туризма, голяма част от услугите, дребния бизнес. техните спадове или растеж не могат да се отчетат там.целия свят потъва, Щатите растат!а, забравих - и устата на либерал-социалистите също растат, експоненциално...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
ddb
преди 4 години
убавци, балон по всички борси и само 2% ръст.колко беше инфлацията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още