IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Розета Стойчева: При изграждането на бизнеса ключово е желанието да постигнеш успех

За ученето на език е важна осъзнатостта, че то не е самоцел, посочи изпълнителният директор на Фондация "Английски клуб"

19:50 | 29.11.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Идеята за създаването на Фондация "Английски клуб" се заражда, докато настоящият ѝ изпълнителен директор Розета Стойчева преподава английски език на свои ученици. Заедно те установяват, че човек се нуждае от място, на което да практикува езика и едновременно да се намира в среда, подобна на тази, която харесва. Повече за предизвикателството да развиваш мрежа от езикови центрове Стойчева разказа в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Финансирахме началото на начинанието с банков кредит, а мрежата от езикови центрове създадохме доста по-късно – десет години след старта му“, посочи Стойчева.

По нейни думи още в онзи момент възприема стратегията за изграждане на учители. "Някои от учениците, с които стартирахме начинанието, станаха част и от първия му управителен съвет, отбеляза тя. – Създаването на кадри е много важен елемент от всяка една дейност. Първо създаваме кадрите, след което откриваме базите.“

Според Стойчева във времена на засилена конкуренция в сферата на езиковите услуги резултатите са тези, които привличат курсистите.

„Трябва много да се работи, за да се създаде мрежа и успяла школа. Необходимо е голямо търпение“, смята изпълнителният директор на Фондация "Английски клуб".

Стойчева съветва при изграждането на бизнеса си човек да продължава да се старае, да учи и да се самоусъвършенства.

„Всеки трябва да има умерено желание за печалба, ако желае да изгради устойчив бизнес“, смята тя.

„За ученето на език пък е важно осъзнатостта, че то не е самоцел“, изтъкна експертът и добави, че на езикът трябва да се гледа като на средство за обогатяване на знанията в различни дисциплини.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
хммм, току що ми направи впечатление ... Розета Стойечева да не е братовчетка на Розета Стоун ? хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
тая статия е пълна с клишета и ако някой е чете е добре да не се замисля много върху казаното !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още