Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Турция заплаши да блокира действията на НАТО, ако не получи подкрепа срещу кюрдите

Ако турският президент изпълни заканата си, това може да се превърне в нова причина за конфликт между съюзниците от блока

0
 
6
 
6
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Турция начело с пишман султанчето Ердо няма място в НАТО.
1
 
5
 
5
Mechkata до: bgMan
преди 8 месеца
Нямам против и Ердоган да го обяват за вожд на терористично правителство, унищожаващо демократична Турция, не. Но ако нашите цветни събратя се обединят с оръжия и поискат част от бълг.територия, за да я обособят в своя държава и на тях ще кажа, че са терористи и ще искам да ги затрия от Земята.
0
 
11
 
4
bgMan до: Mechkata
преди 8 месеца
А!
Да си додем на думата. Сега е ред на някой друг да поиска обявяването на ислямската ПСР на Ердоган за терористична организация заради великотурските претенции, геноцида на кюрдите както навремето срещу арменци и гърци, незаконното навлизане в Сирия и заплахите срещу Ирак.
Та разбрал съм много добре.
Ще ми отговориш ли в какво кюрдите са по-лоши от фанатизирания ислямист Ердоган че да бъдат обявени за терористи?
5
 
2
 
3
преди 8 месеца
BgMan, не си разбрал прочетеното... "Анкара иска НАТО да признае силите на сирийските кюрди за терористични формирования." - ето за такава подкрепа става въпрос, за да може после, както казваш, "Третата по големина армия ДА СЕ СПРАВИ с 1млн. цигганяка...
1
 
9
 
2
преди 8 месеца
Ама Турция си ги мачка кюрдите както и когато си иска.
За каква подкрепа става въпрос? Моля редакцията да бъде по-конкретна или някой журналист да пита султана.
Третата по големина армия в НАТО (и една от най-добре въоръжените) не може да се справи с 1 милион мъже въоръжени предимно с леко стрелково оръжие, снайпери и преносими ракети.
За нещо друго става въпрос в искането на турците.
5
 
12
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Те - САЩ и ЕС, ако могат, сега биха обявили ПКК за борци за независимост. Така и някога са ги обявили за терористична организация - чисто конюнктурно, за да не трошат рахата на Турция като аванпост срещу Русия. Сега тихомълком кюрдите са съюзници на тези, които са ги обявили за терористи. Прелюбопитна картинка предвид колко бързо приятелите стават врагове и обратно. Затова не хвърляйте нито партийния си билет, нито зимните си дрехи.