IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подготвим автомобила си за зимата?

Правилната подготовка за тежките условия ще ви спести главоболията до пролетта

16:33 | 07.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шофирането на автомобила през зимата също може да донесе положителни емоции. Основното е да подходите правилно към подготовката на колата за тежките условия, за да нямате главоболия до пукването на пролетта. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат, за да посрещнете спокойно минусовите температури навън (ясно е, че вече би трябвало да сте оставили летните гуми в гаража или мазето).

Налейте зимна течност за чистачки

От момента, когато температурата на въздуха през нощта падне под нулата, не се колебайте да смените лятната със зимна течност за чистачки. Ако не го направите навреме, водата в дюзите, които пръскат течността върху предното стъкло, може да замръзне в най-неподходящия момент.

Сменете маслото, ако трябва

При редовно техническо обслужване на колата, смяна на маслото в двигателя не е необходима. Ако обаче сте се забавили с поддръжката, струва си да смените маслото, за да улесните работата на мотора в суровите зимни условия. Най-добре е да не пестите с покупката на съмнителни продукти, а да заложите на качеството. Добре е също така да проверите всички остовни системи на колата, както и акумулатора.

Поставете нови чистачки

Ако не сте сменяли чистачките на автомобила в последните 2 години, добре е да го направите преди зимата. С течение на времето чистачките започват да не изпълняват добре функциите си, а при снеговалеж това може да доведе до опасности.

Защитете каросерията

Преди началото на зимния сезон е важно да обработите каросерията на автомобила с многослойно пастиране или със специален филм. Това ще помогне да спасите боята от малки камъни и реагенти.

Още съвети по темата четете на сайта на Autimedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 1
doba
преди 4 години
Благодаря за съветите, добавям няколко от мен:1. Задължително проверете дали карате с антифриз, а не с вода.2. Проверете си парното.3. Проверете си обдухването на предното стъкло.4. Носете си алтернативно отопление(примерно бутилка с газ и реотан) за два-три дни.....Карайте разумно, хора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още