Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Нобелов лауреат: САЩ трябва да повишат данъците, за да се преборят с бедността

Много американци сега са по-бедни от родителите им, твърди Абхиджит Бенерджи

   1| 2    
4
 
9
 
11
supertrader до: Бидонойл
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Китайците направили смартфони на цена колкото една вафла, да отиде да им обясни че трябва с данъци да си събират повече пари които после да дадат на едни назначени хора които правилно да разпределят. Последно те сгрешиха и данъците си доста понижиха и имаха едни служители от тези които разпределят които нещо се противопоставили на грешката и май ги уволниха.
7
 
15
 
10
преди 9 месеца
Що направо не си намалят военните разходи, да спрат издръжката на НАТО, Юнеско и ООН?
Останалите в тези организации няма само да реват и лаят срещу този, който ги храни откакто съществуват. Нека да почнат да плащат разходите сами като се правят на толкова антиамерикански настроени.
18
 
16
 
9
Стоян Петров до: zelka007
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Дянков беше лош човек. Все искаше да шляпа руснаците. Поради дългото си пребиваване в чужбина, явно не бе наясно, че генът на снишаването се е вкоренил в ДНК-то на българина(според Соломон Паси). Това обяснява, защо жужани ни се зъби с такава омраза.
10
 
9
 
8
преди 9 месеца
Аз лично смятам, че всеки данък трябва да си има предназначение: какво ще се плаща с него в 80-90% от събрания, а останалата част да се разпределя в други направления! Пример акциза на цигарите, трябва да ходи основно за здравеопазване!
Отделно от това данък наследство трябва да е прогресивен и при много милионно наследстви да е 80% или повече.
Но данък доходи да не е повече от 25% при милионни доходи.
Така ще се стимулира да се изиграват много пари и да се правят бизнеси и няма да хрантутиш търтейско поколение!
7
 
5
 
7
Бидонойл до: zelka007
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Не твърдя, че не е умен, но нобелови награди се дават за постижения с особен принос за обществото, а не за умнота.
5
 
21
 
6
zelka007 до: ПИЧ
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
ами то вдянков навремето ги беше подкарал човека , конкурси на всеки 5 години за всички в държавната администрация , за всяка позиция и служба да се изготви справка точно какво прави , какви справки и документи обработва и за какво време , с колко хора го прави , колко струва на държавата това нещо ... ей такива неща ... беше изкарал за някаква агенция дето са 12 човека персонал и правят 7 докумета на месец , за които хабят по 2 часа на брой ... :))) ... беше ги подкарал наред , ако си спомняте митничарите щяха да правят атестация на всеки 2 години и който не я издържи идва друг ... :))) ... на росенец на тръбите искаше дебитомер да слага ... :))) ... ама го махнаха човека и глей сега какво става ...
4
 
9
 
5
zelka007 до: Бидонойл
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
ами то този не е паднал туко-така - докторат в харвардския , преподавател в принстънския , харвадския , масачузетския . това си му е специалност по принцип , в тази област си работи - социоикономика . я му виж само библиографията :))) ... :

https://economics.mit.edu/files/14956
7
 
22
 
4
преди 9 месеца
Дали е хубаво да се покачват данъците и с това да расте цялата държавна машина от хрантутници и техните привилегии. Какви са гаранциите че парите ще отидат при най-бедните. И у нас парите не отиват при най-бедните, дори в последните години нарастна желанието да станеш държавен служител, на стабилна и растяща заплатка, да си вземаш и пенсийката допълнително, да си вземаш и обезщетение за инвалидност и си пей сърце - дори ходиш на екскурзии по европата, като държавен хрантутник.
7
 
18
 
3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Данъчната философия в САЩ е доста по-различна от нашата. Там наблягат на преките данъци, а ние на косвените. При тях преките са сравнително високи, а косвените са минимални. Също така, най-богатите американци ползват различни данъчни облекчения, които до голяма степен обезсмислят прогресивното облагане. Случва се богат човек с добър счетоводител да плати по-малко от човек със средни доходи. Затова смятам, че нашата система, която облага предимно потреблението, отколкото доходите е по-справедлива.
---
А нобеловите награди напоследък взеха да ги раздават на който падне, стига да изтъква някаква социална идея.
5
 
16
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Еднакъв достъп до качествено образование.
От там нататък всеки да се оправя.