Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Компании твърдят, че искат да спасят планетата, но не могат да се разберат как

Бизнесът не постига съгласие за ключови дефиниции като "рециклируемо"

0
 
1
 
4
khao до: pinoccio
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Прав си и се радвам че днес пишеш смислени неща :):) само да добавя, елементарен биологичен закон .... ако една популация живее добре, то тя се размножава, ако не живее добре- намалява ... Демографската криза е там където живеят хората живеят зле !
3
 
3
 
3
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Единственият начин да спасим планетата е хората да проветрят главите си. Никакви бизнес модели не вършат работа. Винаги ще има токсични сегменти в което и да било бизнес начинание, та макар и с добри намерения. Отказ от консуматорството е пътят към съхранение на планетата. Скъпо е, връщане назад е, но такава е цената. Тази цена не я определяме ние, хората. За съжаление, консумативизмът е в основата на привидната свобода и ред, които царят в развития свят, защото са в апологетиката на задоволяването на желанията на хората, от което те да бъдат мирни и щастливи. Да, но този процес е разходящ от математическа гледна точка и в перспектива води до неустойчивост. Самият консумативизъм е плод на математически модел, разработен от видни мислители, математици и либерални философи след ВСВ. Математически модел, разработен върху тъмната страна на човека, за да обуздава неговите разрушителни пориви. Така че, дотук с математиката, защото човекът е нещо повече от нейната рационалност и неизбежно има и своята светла страна. Природата се оказа над тези модели, вероятно водена от друг тип разумност, която ние все още не схващаме. За съжаление, подобен обрат е малко вероятен, затова каквото и да правим с най-добри намерения, ще продължаваме да трупаме критична маса, водеща до неизбежна верижна реакция. В подкрепа на подобни разсъждения е фактът, че няма никакви следи от каквато и да било цивилизация преди нас за толкоз продължителния живот на тази планета. Планетата ще оцелее, но ние - едва ли. Битката трябва да е за нас, хората. Не да воюваме с климатичните промени, а да водим битка с нас самите. Парадоксално е, но парадоксите са в основата на живота, а не рациото. Парадоксите, защото не ги разбираме. Рациото е примитивното ни разбиране за света около нас. В крайна сметка е възможно, каквото и да правим - да не оцелеем, но смисълът на това е също извън нашия ум. Но, ако заживеем под мотото - "Да се върнем назад", може и да просъществуваме по-дълго. Няма да сме толкоз забързани към своя край.
4
 
2
 
2
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
И какво не могат да разберат за рециклирането? Рециклиране означава *** да се наврави на подходящи бали и да се докара в България за да го изгорим в ТЕЦ- овете.
5
 
6
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Това да им е проблема. Рециклирането е глупост, пари се харчат за нищо. Което си струва да се рециклира, то и без помощта на компаниите и държавата ще стигне до заводите за преработка на отпадъци. Единственото, което трябва да се изхвърля в специални контейнери са химичните отпадъци.