IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Блумбърг: За победа на климатичните промени не е нужно чудо, а водачество

Милиардерът демократ, който се включи в президентските избори през 2020 г., посети конференцията на ООН за климата в Мадрид

20:30 | 10.12.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно не чудо, а водачество, заяви Майкъл Блумбърг на конференцията на ООН за климата COP25 в Мадрид.
 
Милиардерът, който наскоро се включи кандидатпрезидентската кампания за изборите в САЩ през 2020 г., посети конференцията, за да увери, че американците продължават да бъдат ангажирани в борбата с глобалното затопляне въпреки обявеното от президента Доналд Тръмп оттегляне от Парижкото споразумение за климата.
 
"Следващият президент на САЩ трябва да сложи край на всички субсидии за фирмите от сектора на изкопаемите енергоизточници и за добива им. Това включва данъчните облекчения и други специални режими", заяви Блумбърг.
 
"Президентът трябва да реинвестира тези средства във възобновяеми енергоизточници, които ще създадат множество нови работни места", добави той в реч на проява за финансирането на климатичния преход, организирана от испанското правителство.
 
"Накратко казано, за победа на климатичните промени няма да е нужно някакво чудо, няма да са нужни неограничени ресурси. Ще е нужно водачество и здрав разум. Вярно е обаче, че американското правителство показва значителен дефицит на здрав разум", коментира иронично Блумбърг.
 
/БТА/
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
doba
преди 4 години
Хех, Дончо срещу Майк.Ето това е двубой, не срещу Клинтъница.Според мен са 55:45 за Дончо, ако нещо не го изпържат Майк.Но знае ли човек, винаги може да се обърнат прогнозите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
scott
преди 4 години
***, има 7.5 милиарда човекобройки на планетата.Това с водачеството е било възможно до 3-4 милиарда. С/ега, днеска, требва или да ги изпратите на марс, или да ги избиете. ВИЖ, ЗАТОВА ВЕЧЕ СИ ТРЕБВА ВОДАЧЕСТВО. Толкова безжалостни хищници тежът на планетата, тя ше си се отърси. "Живите ще завиждат на мъртвите". Ти си викай, че чрез еврейсти бизнеспростотии ше се върне хармониата. Иде бичът божи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
greta liked this !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още