IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще създадат ли проблеми САЩ за „Северен поток - 2” и "Турски поток"

Наказателните мерки може да включват отказ на визи или блокиране на трансакции на фирми, които участват в изграждането на проектите, посочи Галина Александрова

10:32 | 11.12.19 г.
Ще създадат ли проблеми САЩ за „Северен поток - 2” и  "Турски поток"

По думите ѝ наказателните мерки може да включват отказа на визи или блокирането на трансакции, които са свързани с тяхна собственост в САЩ.

Александрова смята, че въвеждането на санкции закъснява, тъй като изграждането на "Северен поток – 2" би трябвало да приключи до два месеца.

„България приключи най-важната 11- километрова отсечка от "Турски поток" и вече може да приема количества от газопровода, за да захранва Северна Македония и Гърция. До края на май трябва да е готово основното трасе от над 300 километра, което ще има връзка със Сърбия“, обясни журналистът и коментира, че България няма да бъде засегната от санкциите.

Според Галина Александрова проблеми може да се появят при някои от компаниите, които участват в "Северен поток - 2", защото там има участие на европейски компании. “Изграждането на "Турски поток" в България се извършва изцяло от саудитска компания", припомни тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още