IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще произвежда по 500 хил. електромобила годишно в Берлин

Строежът на новата Gigafactory започва през 2020 г.

12:29 | 11.12.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската автомобилна компания Tesla планира да произведе 500 хил. електромобила за по-малко от година в новия си завод в покрайнините на Берлин, пише германският вестник Bild, цитиран от Ройтерс.

Миналия месец главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че мястото е избрано за производството на Tesla Model 3 и Model Y.

Друг германски вестник, Frankfurter Allgemeine Zeitung, пък писа, че Tesla ще инвестира до 4 млрд. евро в завода.

Т. нар. Gigafactory ще създаде 10 хил. работни места, пише Bild, позовавайки се на документи, свързани с планирането развитието на мястото, което е с големината на 420 футболни игрища.

Строежът ще започне през 2020 г., допълва изданието. Това е четвъртият подобен завод на американския гигант. В Берлин Tesla планира да отвори и център за инженерни дейности и дизайн.

Tesla не е отговорила на запитването за коментар по въпроса.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 10 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
мдаа ... в китай гигафакторито вече произвежда , паркинга пълен с готова продукция ... започнали са да я разкарват ...https://***.teslarati.com/teslas-china-factory-fills-up-with-model-3-days-after-securing-sales-permit/скука , а тука форумните наблюдатели съобщаваха за окончателния край на компанията ... и то за миналата година май беше ... гледам space x пак успешен старт , с повторно ползване на капсулата и бустерите , следващият старт ще имат и бустери ползвани за трети път ... всичко безаварийно ... мдаа ...Стоян Петров - то Бащицата батериите да докара да правим пак ще е екстра ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 4
khao
преди 4 години
колко човека от Берлин са галени от трима папи ? -- ЗерО! Други предимства не са ти нужни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 2
retro_69
преди 4 години
Берлин е столицата на Германия.Безработицата в Берлин е около 8 % при средна за Германия 5%.В Берлин живеят около 3,8млн. жители. 1942 г населението е били 4,5млн. души.Потенциал - да поеме поне още един млн.Услугите заемат 80 % от икономиката на града...Заплатите в Берлин са с около 30 % по-ниски от един Мюнхен,да речем...Университетите привличат много млади хора..Берлин има крещяща нужда от подобни инвестиции...Та ,какви точно са конкурентните предимства на Банкя пред Берлин,че аз не се сещам?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 4 години
Е за тоя завод ако се пребори Баце да е у Банкя, ръка че му целувам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още