IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството ще си купува нов самолет

Министрите възложиха на Авиоотряд 28 да сключи договор за доставка на нов самолет за правителствени нужди

15:09 | 11.12.19 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Facebook</em></p>

Снимка: Facebook

Правителството възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 да проведе преговори за сключване на договор за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление, съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание на министрите.

Със същото решение се възлага да бъдат проведени необходимите процедури, съгласно българското законодателство, за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване.

Това се налага, след като наскоро "Фалкон"-ът с премиера Бойко Борисов на борда беше приземен ръчно на писта на Летище София. Причината беше, че навигационната система е отказала напълно при опит самолетът да се приземи.

Ръководителят на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков каза тогава, че ще апелира за закупуване на нов самолет и определи ситуацията, която се създала, като "високорискова", припомня Dnes.bg. По думите му тя е била овладяна благодарение на високия професионализъм на пилотите. Самата машина е на 19 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Бидонойл
преди 4 години
Ако ББ загине в авиокатастрофа, това ще е национална катастрофа. Бих преоръчал той и министрите му да ползват само комерсиални авиокомпании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
pass
преди 4 години
Време е да се закупи нов правителствен самолет, за да не се рискува сигурността на ръководителите и управниците ни. За да бъдем спокойни, че няма да се случват подобни инциденти в бъдеще, затова е нужно да се закупи веднага нов самолет и то не да събираме капачки, а да се дадат от биджета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още