IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit е най-лошата възможност пред икономиката на Великобритания

Вероятно ще има удължаване на транзитния период, коментира финансистът Юлиан Войнов

09:40 | 15.12.19 г. 2
Brexit е най-лошата възможност пред икономиката на Великобритания

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще е възможно най-лошата възможност пред британската. Това каза финасистът Юлиан Войнов в предаването „Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.икономика. 

Мнозинството, което Борис Джонсън събра, беше в рамките на очакваното. Според прогнозите с такова сериозно мнозинство няма да имат проблем за сделката на Джонсън, така че вероятно Великобритания ще напусне Европейския съюз (ЕС) на 31 януари, коментира още Войнов.

Гостът припомни за първата сделка на Тереза Мей, при която Великобритания трябваше да напусне ЕС още на 29 март тази година, като преходният период за споразумения в свободната търговия беше около две години.

По думи на Войнов в момента времето за сключване на такава сделка е нищожно.

„Интересно е как ще реагира правителството и самият Джонсън и дали ще се придържа към обещанията, че в края на 2020 г. Великобритания няма да има нищо общо с ЕС или ще загърби тези обещания в името на това да се постигне сделка“.

Според Войнов ще има удължаване на транзитния период.

„Ситуацията с търговските споразумения между Великобритания с ЕС и САЩ, както и с други търговски партньори виси във въздуха, и това трябва да са основните посоки на политически действия на правителството на Джонсън“, добави още финансистът.

Юлиан Войнов коментира и наболялата тема относно това дали Обединеното кралство може да остане едно цяло, след като в Шотландия и Северна Ирландия спечелиха партиите, които подкрепят обединението на острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Много показателно е, когато такива световно неизвестни финансисти говорят с такава категоричност и обреченост. Ашкулсум! А какво ще каже този човек за нашия бюджет и шашмите на Горанов и Борисов? За детска болница пари нямаме, за здравеопазване нямаме (най-силно самофинансиращи сме в него), за стълби в болниците пари няма, но предварително Борисов да изсипе един самосвал пари за някакви стари самолети в САЩ - бива!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 9
Mohave __
преди 4 години
Че кога е съществувала друга възможност освен Брекзит ? Забавянето е друго нещо , но за него трябва да се обвини опозицията и да си плати с лихвите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още