IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler и Peugeot ще обсъдят днес предложението за сливане

Очаква се след обединението изпълнителният директор на PSA Карлос Таварес и председателят на FCA Джон Елкан да запазят своите постове

12:33 | 17.12.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Директорските бордове на автомобилните концерни Fiat Chrysler NV (FCA) и Peugeot SA ще се срещнат поотделно днес, за да обсъдят финализирането на първоначалното споразумение за сливане на стойност 50 млрд. долара, което би създало четвъртия по големина автомобилен производител в света, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с темата. 

През октомври двете компании обявиха, че планират сливане, след което ръководителят на PSA, която произвежда автомобилите с марка Peugeot, Карлос Таварес ще стане главен изпълнителен директор на новото дружество, като Джон Елкан от Fiat Chrysler ще запази своя председателски пост.

Очаква се двата борда да се срещнат по-късно днес, за да обсъдят меморандум за разбирателство за формализиране на предложената комбинация на двата концерна, посочват още източниците. PSA и FCA заявиха, ще се стремят да приключат сливането до края на тази година, за да създадат нова група с годишни продажби от 8,7 млн. броя, което би я поставило директно след Volkswagen, Toyota и Renault-Nissan.

Групата ще включва марките Fiat, Jeep, Dodge, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxhall, като в същото време обединението ще има достъп както до пазара за масови превозни средства, така и до този за премиум модели и тежкотоварни превозни средства.

По-рано този месец FCA получи одобрение за сливането от страна на френското правителство, което е един от основните ѝ акционери. Френската държава, която притежава приблизително 12% от групата и има представителство в Борда на директорите, е подкрепила обвързващия меморандум за разбирателство, който се очаква да бъде одобрен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 4 години
Автора, четете ли какво сте написали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
1
rate up comment 1 rate down comment 0
IQ96
преди 4 години
FCA получи одобрение за сливането от страна на френското правителство, което е един от основните
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още