IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бордът на Fiat Chrysler е дал одобрение за сливането с PSA според източник

Запознати с преговорите твърдят, че сделката има зелена светлина и от страна на борда на PSA

22:40 | 17.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бордът на италианско-американския производител на автомобили Fiat Chrysler Automobiles е одобрил сливането с PSA Group за създаването на четвъртата по големина компания в индустрията в глобален план, твърдят източници на Bloomberg, които са запознати със случая.

Бордът на Fiat Chrysler се е събрал късно днес, за да обсъди сделката след единодушното одобрение от борда на PSA, дадено по-рано, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото нямат право да обсъждат конфиденциална информация.

Очаква се компаниите да обявят подписването на меморандум за разбирателство преди началото на европейската борсова търговия в сряда.

Представители на PSA и Fiat Chrysler са отказали да коментират.

Сливането би създало регионален гигант, който да се конкурира с Volkswagen AG, и с пазарна стойност от около 46 млрд. долара, изпреварвайки Ford Motor. Освен това ще обедини две династии в производството на автомобили.

Когато преди шест месеца двете компании разкриха, че обсъждат възможностите да се слеят, те обрисуваха план за базирана в Холандия холдингова компания, ръководена от главния изпълнителен директор на PSA Карлос Tаварес, а председателят на Fiat Джон Елкан да заеме същата позиция в новата структура.

Обединяването ще даде на производителя на Peugeot PSA отдавна търсеното от него присъствие в Северна Америка и ще помогне на Fiat да се утвърди в разработването на технологии с ниски емисии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още