IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д-р Стоилко Апостолов: Фермерските пазари все още са екзотика

Тази година предлагаме повече продукти, свързани с предстоящите празници като сушени плодове и греяно вино, посочи управителят на "Биоселена"

11:51 | 18.12.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Той уточни, че фермерският пазар предлагат разнообразни стоки – от плодове и зеленчуци до мед, гъби, билки и свежо месо, като вътрешният контрол върху стоките се извършва с проверки на място.

У нас е загубено доверието в автентичността на храните, посочи д-р Стоилко Апостолов. – Най-често хората питат за произхода на продуктите, къде и как са отгледани животните.“

Той потвърди, че клиентите остават доволни и „има едно взаимно доверие“.

Според него фермерските пазари в България все още са екзотика за потребителите, които предпочитат да пазаруват от големите хранителни вериги.

„Най-често производителите на фермерския пазар са млади, амбициозни хора, които търсят реализация на продукцията си “, каза д-р Апостолов.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 4 години
кво общо има доктор с фермерски пазари, освен ако не иска да ни продаде надценена стока облечена с етикета био/от село/от баба ... и тнт, но реално пак същата като в супермаркета ?От както се помня в нашата родина винаги се е продавало зарзават/ракия/компоти по главните шосета между селата из цялата страна! Фермерските пазари никога не са били екзотика у нас, винаги ги е имало. Последния път като се връщах от Велинград до едно село си купих баси добрия суджук и буркан пецкани люти чушки !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още