Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Данъкът върху богатството не намалява неравенството

Има твърде малко заможни и прекалено много бедни, за да сработи такъв налог

   1| 2    
6
 
6
 
9
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Според мен трябва да се направят 3 неща, за да има подобрение в неравенството:
1. Да са намалят данъците за тези които взимат под и около средната заплата.
2. Да се задължат всички да работят след изминаване на 6 месеца без работа. Който не работи освен, че му се режат всякакви социални придобивки, му се начислява някаква ставка при започване на работа след изминаване на това време, в което е лежал на социални.
3. Да не се дават никакви социални при трето дете ако семейството ти не може да си го позволи! Това се оценява на приходи / възможности на база внесени данъци или направени дарения. Обратно - при възможности за издръжка на деца - да се стимулира.
4. При определен успех в училище на децата - да се стимулират тези семейства.

При комбинация от тези точки идеята е следната:
1. Да са намали мързеливата и тотално лежаща върху помощи ***.
2. Да се стимулира почването на работа и развитие до средно ниво чрез намалени данъци за тази част от населението.
3. Стимулация да се раждат деца на хора, които имат възможности и желание да развиват тези деца и да им дадат добро бъдеще.
3
 
14
 
8
pinoccio до: Бидонойл
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Идеята на борбата с неравенството има чисто психологически ефект. Тя не е да направи богатите бедни или бедните богати, както се бърка често. Неравенството подрива устоите на обществото. Не е важно колко са богати или бедни хората в това общество, важно е социалната му структура да е по-хомогенна. Такова общество е по-устойчиво, социалната му тъкан е по-еластична и обществото може по-лесно да придобива едни или други форми на социално устройство без сътресения.
6
 
4
 
7
Бидонойл до: pinoccio
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Явно наивно съм си мислел, че идеята на борбата с неравенството е да се подобри икономическото благосъстояние на по-бедните класи. Но ако истинската цел е да се накажат богатите (с нулеви или отрицателни последствия за всички останали), то тогава си напълно прав.
2
 
5
 
6
pinoccio до: Бидонойл
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Като признаваш, че неравенството намалява - къде тогава е грешката в простата ми математика?
10
 
5
 
5
Бидонойл до: pinoccio
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
В простата ти математика явно има грешка. Не е известен нито един случай в който взимането от богатите и даването на бедните да е подобрило положението на последните. Неравенството намалява, да - защото богатите стават по-бедни, а не защото бедните стават по-богати.
3
 
10
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
И най-елементарна математика може да обори твърденията в статията. Обаче, изтипосани са чаршафи от ставки и проценти, за да ни доказват обратното.
1
 
15
 
3
Боян до: Solar Power
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
То пък тез дето са много богати много са се напъвали за да натрупат такова състояние, ето пример борсите с 25% нагоре тази година, явно всички фирми по целия свят от напъване са направили революционно открития навсякъде в икономиката, голяма революция от напъване. Отделно може данък богатство да не направи бедните богати, но дори да направи от богатите не толкова богати пак се затваря ножицата.
15
 
9
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
И като им вземат много по някое време ще си кажат поне повечето за какво да се напъваме като няма смисъл и ето тотава ще настане масова криза и дори война. Всеки ще иска ресурси без да се напъва :)
2
 
17
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ами, като облагате кучетата им, как искате да бъде намалено неравенството?