Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

2019 беше годината на „големите“ идеи и начинания в света на криптовалутите

Системата на блокчейн и криптовалутите все още се намира в своя начален стадий на развитие, но ѝ предстои светло бъдеще

2
 
1
 
6
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
На Bitcoin според мен му гласят Последна хватка за вкарване в торбата - срив към нивата от 2000$-3000$ USD още преди средата на 2020 г.
4
 
2
 
5
SS-23 до: Whitestar
преди 8 месеца
криптовалути, те все по-се отдалечават от първоначалния замисъл за такава разменна единица
----

Те никога не са били съзадавани с цел "разменна единица". Говоря за досега известните "монетки". Даже и самият бит кон, колкото и вече да е впримчен в "регулации" , самата "монетка" е "неконтролируема". Да, може да разбереш от кой адрес идва и на кой отива, а също така "посветените" със сигурност могат да разберат и IP-тата участвали в транзакцията, но какво от това - самата "монетка" е неуправляема от никой друг, освен от "притежателя" и. Това със сигурност не е "айс" за Мафията. А какво да кажем за Монерото, което изобщо визуално не можеш да разбереш - от къде идва и къде отива. Как си представяш ти, Мафията да допусне с това "нещо" някой да плаща?
Само рипъла дава Пълен и Тотален контрол над всичко, вкл. и отмяна на транзакцията, че даже и блокиране на "портфейла". Да, ама Тълпата това не я кефи. Така, че и рипъла е обречен на НЕреалност, отстрана на Тълпата.
Така, че остава само "държавни" криптоси ... но пък тях няма как да ги набуташ на Тълпата насила, при положение, че даже сегашният виртуален Фиат не го искат, а стискат кеша!
Нищо "насила" дефакто няма да сработи... за това, трябва да се и"оттече" и поколението на 80-те, за да може някакво крипто някога да бъде пробутано на овцете
2
 
4
 
4
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Сякаш с преминаването на първичните реакции от появата на Биткоин и др. криптовалути, те все по-се отдалечават от първоначалния замисъл за такава разменна единица. С емитирането на национални и фирмени криптовалути, те все по-слабо ще се отличават от държавните ценни книги и валути и от фирмените акции, само че с по-несигурен характер. В същност разликата ще е в спекулативния аспект, който се движи по тънкия ръб на положителния и отрицателния резултат от това. Не на последно място - самата блогчейн технология загубва смисъл, поради преекспонирането в пространството, от една страна и пълната автоматизация, без човешка намеса, от друга. Интересен ще бъде светът на криптовалутите за на пред!
5
 
2
 
3
преди 8 месеца
Моето мнение е, че нито една от сега известните "монетки" или виртуални пиксели", няма да получи никакво реално, практическо приложение в живота. Това няма да бъде допуснато от тези, които създадоха битият кон - лихварите!
Всички сега известни пиксели ще си останат чисто виртуално - спекулативен инструмент, за изземване на фиата на Тълпата. Нещо както сега е - виртуално-хартиеното злато, всякави борсови "индекси" (дау, сп500, дах, макс... и т.н и т.н) които индекси също като криптата са просто пиксел, символ на екрана и не може "да ги изтеглиш" и да ги сложиш "в джоб".
"Криптовалутите" които някога (но няма да е скоро) ще бъдат използвани за "купуване на хляб", ще бъдат генерирани от центр. банки, т.е. ще бъдат под тотален контрол пак на същите бастуни, които сега "печатат" фиата. Т.е. дефакто - нищо няма да се промени, освен фОрмата на контрол.
Няма как някой от тези, които сега държат овцете, чрез фиата, да допусне даже една от сегашните крипто "монетки" да влезе в реално практическо приложение "за купуване на хляб", тъй като освен рипъла и още една-две "монетки", всички останали са малко или много , в по-голяма или по-малка степен децентрализирани, неконтролируеми, а някои даже - полуанонимни. Т.е. Мафията не би имала върху тях такава степен на контрол, каквато тя би имала с едно крипто, коетя де самата, директно генерира и управлява.

Изхождайки от това, няма да е пресилено, ако се каже, че като цяло - сега известните "монетки" са обречени да останат в "зоната на пълна виртуалност" и на чиста Спекула, т.е. те са чиста форма "Жетони на Казиното", т.е. чист инструмент за изземване на Фиат!
2
 
10
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Ако криптовалутите трябваше да направят нещо до този момент, да го бяха направили. Технологията се оказа полезна за други бизнеси, но за изместване на официалните пари, на този етап, дума не може да става.
7
 
6
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Криптовалутите поне засега не успяха да изпълнят очакванията на ентусиастите, но все пак стигнаха много по-далече, отколкото предполагаха скептиците. Но дори да е слабо вероятно да изместят традиционните валути, няма причина да не съществуват паралелно на тях.