Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Газпром: Подписваме две споразумения с Украйна за пренос на природен газ

Украинската Нафтогаз ще запази за 5 години транспортни мощности от 225 млрд. куб. м газ, включително 65 млрд. куб. м за 2020 г. и по 40 млрд. куб. м за следващите четири

1
 
3
 
4
khao до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
или ти лъжеш бозугледно... но спокойно не е първото нещо дето си казал и после си се отметнал като руснак от подписан договор :) някак си ви е в кръвта! :):)
4
 
3
 
3
Императорът до: Стоян Петров
преди 8 месеца
Стоянчик, ти или четеш избирателно, или просто си с твърде ограничени умствени възможности.
Първо - договорът е категоричен - количествата газ, транзитирани през украйна, ще намалеят значително, следователно укрите ще бъдат все по-малък фактор, ще грабят Газпром все по-малко, което ще позволи на Газпром да намали цените за Европа. Виж цифрите и се поинтересувай колко е капацитетът на Северен поток 1 и 2.
Отделно яростната реакция на Германия, а вече и на ЕК срещу американският рекет.
За твое сведение - вече има проект и за СП 3. Много е вероятно след 5 години укрите да останат без никакъв транзит... а американците европейският пазар да го забравят.

Апропо - никой от Русия или Газпром не е казвал никога, че след 19-а година транзитът през украйна ще спре... просто засега няма начин това да стане - огромните количества, които Газпром продава на Европа няма как да минават само през обходните трасета.
6
 
11
 
2
Бидонойл до: Стоян Петров
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Той няма да коментира :)) Само ще ти набие минусите.
9
 
14
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Честито на Императора! Малкият Мук бе обещал нито грам газ през Украйна след 2019 година. Транзит ще има(вярно наполовина), таксата за пренос ще се повиши и глоба ще плати(2,9 млрд $). Весели празници Императоре!