IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалитът на Thomas Cook окрили Tui

Главният изпълнителен директор Фриц Юсен очаква ръст между 5% до 9% за сегашната фискална година

09:40 | 27.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата европейска туристическа компания Tui се е възползвала от фалита на конкурента Thomas Cook и яснотата по отношение на Brexit.

„Парламентарните избори във Великобритания внесоха яснота по отношение на Brexit. Това вече може да се види в потребителското поведение на англичаните", заяви пред Rheinische Post главният изпълнителен директор Фриц Юсен. „Поскъпването на британския паунд ни носи нов бизнес на нашия ключов пазар", пояснява още той. 

Юсен очаква, че около една трета от клиентите в Обединеното кралство на фалиралия през септември конкурент Thomas Cook да изберат Tui. Той е оптимист по отношение на туристическия бизнес през 2020 г. „За настоящата зима резервациите в рамките на цялата група са нагоре с четири процента, а за Германия резервациите растат със същото ниво", казва той. 

Юсен не очаква дебатите за климата да намалят броя на полетите. „Хората ще пътуват и в бъдеще. Те искат да видят света, а климатичният дебат няма да промени това“, казва директорът на Tui. Той очаква като цяло ръст между 5% до 9% за сегашната фискална година. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 4
Mohave __
преди 4 години
А представете си , ако фалират между 50 - 70% от бизнесите , какво окриляване ще има и колко ще бъде полезно това .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още