Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Русия: Съкращенията на ОПЕК+ не могат да продължат вечно

Москва трябва да защити своя пазарен дял и да остави нейните петролни компании да разработят нови проекти, твърди Александър Новак

7
 
8
 
6
korn до: Solar Power
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Освен че ни позволява, нямаме право и да купуваме от другаде. Пропаганда със всякакви средства, когато се заговори за диверсификация на суровини за България. Всеки път като тръгва да се прекарва тръба за Европа от някъде другаде и по пътя избухва война. Но борбата с руския варварин продължава, лошото е че в България е пълно със руски еничери които винаги са готови да продадат родината в името на руския вожд.
3
 
1
 
5
преди 7 месеца
Ам аз ко да си го прайкам! Ма тая статия пак политическа ли беше? От пишман политици? Малееее!... Който учи ще сполучи! Който играе печели! Който работи умно забогатява! А другите, те само могат да завиждат и да лаят, защото са ***!
4
 
5
 
4
Solar Power до: korn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Напълно си прав. Жалкото е ,че Русия не ни позволяват да си копаме за собствен петрол и газ. Все ще се появи някой "зелен" :)
9
 
10
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Тя росиията кога ли е спазвала подписан договор или споразумение, че и сега да се държи коректно?
9
 
9
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Всъщност ОПЕК обслужва интересите на Русия, която налага на другите да не продават петрол за да продава тя. Истината е че петрол има навсякъде по света и много държави могат да го продават,което ще води до конкуренция и ниски цени и много по добър живот за държави като България които купуваме петрол.
4
 
13
 
1
преди 7 месеца
Петролната игра отдавна е много по-различна от тази прпез 70-те и 80-те години, когато ОПЕК диктуваше условията. Сега има много производители, които се борят за пазарен дял и не им пука за политиката на ОПЕК. Вносителите от друга страна разнообразяват доставките си и не са зависими от цените на ОПЕК. Няма как един картел дълго да диктува условията на който и да е пазар, защото това изкривяване на пазара, винаги води до реакция от страна на играчите на пазара. Невидимата ръка.